Οι φωτογραφικές μηχανές και οι φακοί που θα ήθελα να χρησιμοποιώ

Οι φωτογραφικές μηχανές που θα χρησιμοποιούσα

Αυτή η ανάρτηση είναι η συνέχεια της ανάρτησης που εξηγώ τι φωτογραφικό εξοπλισμό χρησιμοποιώ στα ταξίδια μου. Σας είχα υποσχεθεί την σημερινή. Δηλαδή τι φωτογραφικές μηχανές και φακούς θα χρησιμοποιούσα,  αν φυσικά δεν με ένοιαζε το βάρος. Δηλαδή είχα ένα αχθοφόρο να μου κουβαλάει τον φωτογραφικό μου εξοπλισμό και επίσης τόσα πολλά χρήματα ώστε να μην με ενδιαφέρει η τιμή του εξοπλισμού.

Η πρώτη μου επιλογή για τις 2 ή τρείς φωτογραφικές μηχανές που θα είχα μαζί μου είναι η Nikon D850, γιατί δεν έχω δει καλύτερα αποτελέσματα σε κάποια άλλη ψηφιακή φωτρογραφική μηχανή.  Για να το εξηγήσω καλύτερα, αυτό αφορά  τελικά αρχεία .jpg στην μηχανή. Από σταθερούς φακούς θα ήθελα μόνο έναν 50αρι τον Nikon AF-S Nikkor 50mm f/1.4G. Στις 2 μηχανές θα είχα μόνιμα τους Nikon AF-S 16-35mm f/4 G ED VR  και τον AF-S VR Zoom-NIKKOR 70-200mm f/2.8G IF-ED , ενώ θα υπήρχε σαν εναλλακτική και ο Nikon AF-S Nikkor 200-500mm f/5.6E ED VR. Για fisheye θα διάλεγα τον DX Nikon fisheye 10.5mm F2,8 DX και αναγκαστικά θα τραβούσα στην επιλογή DX αλλά με τα 45.7 μεγαπίξελ της D850 δεν νομίζω ότι θα είχα πρόβλημα.

Ο Δημήτρης Ασιθιανάκης είναι φωτογράφος, δάσκαλος φωτογραφίας και πρόεδρος του Fotoart. Μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook Dimitrios Asithianakis. Για τα μαθήματα του fotoart μπορείτε να ρωτήσετε  και στο τηλέφωνο 6944303397.