Δημήτρης Ασιθιανάκης

Με λένε Δημήτρη Ασιθιανάκη. Γεννήθηκα στην Γερμανία το 1965 από γονείς Έλληνες μετανάστες. Το 1971 επιστρέψαμε όλοι μαζί,  κυρίως για να πάω σε σχολείο στην Ελλάδα. Εκτός από την πρώτη δημοτικού που την έβγαλα σε ένα χωριό της Άρτας την Αγία Παρασκευή (και όλα τα καλοκαίρια μου, Πάσχα και Χριστούγεννα μέχρι τα 16 μου), μεγάλωσα στην Αθήνα όπου τελείωσα το δημόσιο σχολείο και σπούδασα φωτογραφία, βίντεο και νέες τεχνολογίες για τρία χρόνια στην σχολή Focus, ενώ στην συνέχεια έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στη φωτογραφία ως οπτική γλώσσα  ΜΑ in Photography and visual language στο Middlesex University of London.  Αυτή την περίοδο βρίσκομαι στον 2ο μεταπτυχιακό μου,  MBA in Digital Marketing Management  στο St Mary’s University of London. Έχω δυο παιδιά τον Οδυσσέα που γεννήθηκε το 1998 και την Ηλέκτρα που γεννήθηκε το 2000.

Από το 1977 ξεκίνησα να τραβάω φωτογραφίες, από το 1993 είμαι επαγγελματίας φωτογράφος. Με την διδασκαλία της φωτογραφίας ασχολούμαι από το 1997 που ξεκίνησα να διδάσκω στην σχολή Focus σκοτεινό θάλαμο, ασπρόμαυρη φωτογραφία, δομή φωτογραφικών υλικών, χημεία της Φωτογραφίας και φωτογραφικές τεχνικές του 19ου αιώνα, μέχρι και σήμερα, που διδάσκω τα δικά μου online και offline σεμινάρια φωτογραφίας για την τεχνική της Ψηφιακής φωτογραφίας, την Φωτογραφική λήψη, την ιστορία της Φωτογραφίας, την ταξιδιωτική Φωτογραφία, την αρχιτεκτονική Φωτογραφία, την πανοραμική Φωτογραφία αλλά και γενικότερα την Καλλιτεχνική Φωτογραφία.  Εκτός από την Focus έχω διδάξει μαθήματα φωτογραφίας  σε ιδιωτικά ΙΕΚ και κολλέγια, καθώς και σε φωτογραφικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. Από το 2001 που έφτιαξα το πρώτο μου website για την φωτογραφία το ιστορικό www.fotoart.gr, ασχολούμαι με το internet marketing και την δημιουργία, ανανέωση και συντήρηση, πάνω από 80 online ταξιδιωτικών οδηγών για διάφορους προορισμούς στην Ελλάδα (κυρίως τα Ελληνικά νησιά). Από το 2001  μέχρι σήμερα έχω συνεργαστεί και συνεργάζομαι με δεκάδες ελληνικές και διεθνείς εταιρείες ως internet marketer κυρίως ως SEO EXPERT, SEO MANAGER, LEAD SEO, SEO ANALYST, DIGITAL CONTENT SPECIALIST και GREEK LANGUAGE SEO EXPERT. Πριν από αυτά για να ζήσω έχω κάνει πάνω από 45 διαφορετικές δουλειές. Η όποια μου δραστηριότητα η σχετική με την Ελληνική Φωτογραφία και την Τέχνη (σπουδές, διδασκαλία, αρθρογραφία, βιβλία) έχει αυτοχρηματοδοτηθεί από αυτές τις 45 δουλειές. Δεν είχα, έχω, ούτε πρόκειται να έχω καμία σχέση με χρηματοδοτήσεις από διάφορους οργανισμούς και ιδρύματα, αλλά και από το κράτος( πόσο μάλλον να το καμαρώνω και στο βιογραφικό μου).

Δημήτρης Ασιθιανάκης

Φωτογραφία από τον γιό μου τον Οδυσσέα το 2016 στην Πάτμο, μαζί με τις φωτογραφικές μηχανές που με συνοδεύουν στα ταξίδια μου 

Η πρώτη μου φωτογραφική μηχανή ήταν η οικογενειακή Agfa Optima II που απέκτησα την αποκλειστική της διαχείριση το  1977 μόλις πέρασα στο γυμνάσιο. Το 1987 αγόρασα μια Zenith 12XP και το 1991 μια Nikon FM2.  Ενδιάμεσα είχα  και μερικά μοντέλα της Pentax και της Kiev και μια Practica. Το 2001 απόκτησα την πρώτη μου ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μια Sony Cyber shot 2MP, το 2010 μια Nikon D90 μεταχειρισμένη ενώ το 2011 την πρώτη μου καινούργια Dslr μια Nikon D7000, ενώ το 2013 την πρώτη μου Full Frame DSLR μια Nikon D610. Έχω φωτογραφίσει κατά καιρούς με φωτογραφικές μηχανές Olympus, Pentax, Fuji, Minolta, Canon, Kiev, Panasonic, Leica, Practika, Contax, Rolleiflex, Lubitel, Yashica, Campo, Sinar, Hasselblad, αλλά και με τις περισσότερες από τις καινούργιες ψηφιακές mirrorless που έχει τύχει να τις έχουν μαθητές μου,   αλλά και με ιδιοκατασκευές pinhole, αναλογικές και ψηφιακές . Στα ταξίδια μου από το 2011 και μετά φωτογραφίζω κυρίως με σώματα Nikon DX, ενώ τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ και μια full frame Nikon D750.  H αγαπημένη μου φωτογραφική μηχανή, είναι αυτή που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη αν και οι φωτογραφικές εταιρείες τελευταία προσπαθούν και καταφέρνουν να φτιάχνουν όλο και καλύτερες και φθηνότερες φωτογραφικές μηχανές.

Μου αρέσει κυρίως να ταξιδεύω και να φωτογραφίζω, παρόλο που απολαμβάνω όλες τις πλευρές της ζωής και όλες τις τέχνες. Μου αρέσει το γράψιμο και η διδασκαλία. Μέχρι στιγμής έχω γράψει τα παρακάτω βιβλία που όλα δίνονται δωρεάν στους μαθητές μου ανάλογα με το σεμινάριο που παρακολουθούν και στους φίλους της φωτογραφίας που με ακολουθούν στα social media:

Η ιστορία της φωτογραφικής μηχανής

Φωτογραφική τεχνική στην φωτογραφική μηχανή

Οι φωτογραφικοί φακοί και τα φίλτρα

30 Σπουδαίοι Φωτογράφοι

Ανθολογία, ποιήματα και τραγούδια για την φωτογραφία (έρευνα-ανθολόγηση φωτογραφίες και δύο ποιήματα)

Εισαγωγή στην ψηφιακή φωτογραφία

Φωτογράμματα

Φωτογραφικά Στερεότυπα

Ανθολογία τραγουδιών για την Φωτογραφία

Ολοκληρώνεται το Οι Φωτογράφοι είπαν

H αγαπημένη μου πόλη για να ζει κανείς είναι η Αθήνα. Το αγαπημένο μου ταξίδι είναι αυτό που δεν έχω κάνει ακόμη και το ίδιο νιώθω και για τις φωτογραφίες μου. Οι αγαπημένες μου φωτογραφίες είναι αυτές που δεν έχω τραβήξει ακόμη. Πιστεύω ότι τα ομορφότερα μέρη πάνω στη γη είναι τα Ελληνικά νησιά με την Κρήτη,  την Πάτμο , την Σαντορίνη, την Κύθνο και την Λευκάδα να έχουν ξεχωριστή θέση στη καρδιά μου. Αλλά και τα νησιά του ποιητή Κώστα Ουράνη.

Είναι κάποια νησιά που σαν πλοία

μέσ’ στα πέλαγα, λεν, ταξιδεύουν:

όσοι τα’ δανε, μάταια πλέον

να τα δούνε ξανά τα γυρεύουν˙

 

είναι κάποια νησιά που ακόμα

πόδι ανθρώπου δεν έχει πατήσει:

-Πώς τα βρήκες, Ψυχή μου, και πήγες

κι από τότες δεν έχεις γυρίσει;

Είναι κάποια νησιά…Από την ποιητική συλλογή Νοσταλγίες

Για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες μου στο δικό τους blog, μπορούν να το κάνουν χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες όπως είναι, έχουν ή δεν έχουν υδατογράφημα, χωρίς περικοπές  και αφού δημοσιεύσουν σύνδεσμο( link) για το πρωτότυπο post στο οποίο τις βρήκαν ή link για την πρώτη σελίδα του www.photographyinfo.gr

Για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες μου για εμπορικούς σκοπούς, εταιρικά ή προσωπικά websites, πρέπει πρώτα να πάρουν την άδεια μου. Σαν δάσκαλος φωτογραφίας μπορώ να διδάξω το οποιοδήποτε ατομικό ή ομαδικό μάθημα αφορά τις περισσότερες από τις ειδικότητες της φωτογραφίας. Σαν επαγγελματίας φωτογράφος προσφέρω φωτογραφικές υπηρεσίες σχετικές με την Ταξιδιωτική Φωτογραφία, αρχιτεκτονική φωτογραφία, την φωτογράφιση ξενοδοχείων, φωτογράφιση ενοικιαζόμενων δωματίων, εστιατορίων και θεματικών πάρκων αλλά και με την Πανοραμική Φωτογραφία και  την δημιουργία εικονικών περιηγήσεων 360 μοιρών. Σαν Webmaster μπορώ να βοηθήσω με όσα αφορούν την σχεδίαση και την κατασκευή ενός website, αλλά και την προώθηση εταιρικών websites κυρίως όσο αφορά την στρατηγική SEM και SEO αλλά και με την παρουσία στα Social Media, ειδικά για επιχειρήσεις του τουρισμού, επιχειρήσεις σχετικές με το gaming και επιχειρήσεις σχετικές με την φωτογραφική αγορά.

Επικοινωνία

Η προσωπική σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/dimitrios.asithianakis

Τηλέφωνο Γραφείου (+30) 2105745625

Κινητό Τηλέφωνο Wind (+30) 6944 303397

Μερικά δείγματα τις δουλειάς μου μπορείτε να δείτε στους ταξιδιωτικούς μου οδηγούς όπως αυτόν για την Σαντορίνη

https://www.santoriniinfo.gr/

ή σε  αυτόν για την Πάτμο

https://patmosislandinfo.gr/

Προσωπική καλλιτεχνική μου δουλειά μπορείτε να δείτε στο προσωπικό μου website

Home