Τα καλύτερα κινητά τηλέφωνα για τη φωτογραφία

Ποιο κινητό τηλέφωνο να αγοράσετε για καλές φωτογραφίες

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά όσο αφορά τη φωτογραφία στο κινητό τηλέφωνο. Σήμερα δημοσιεύω την πρώτη λίστα με τα καλύτερα κινητά όσο αφορά τις επιδόσεις τους στην φωτογραφία. Αυτή είναι μια γενική λίστα με γενικές προδιαγραφές. Όποτε μου δίνεται η ευκαιρία θα εξειδικεύω αντίστοιχες λίστες για τα ιδιαίτερα φωτογραφικά χαρακτηριστικά των κινητών τηλεφώνων. Αν οι εταιρείες κινητών τηλεφώνων μου στέλνουν τα τηλέφωνα τους, ευχαρίστως να τα δοκιμάζω και να σας γράφω την γνώμη μου και για κάθε τηλέφωνο ξεχωριστά.

Ας ξεκινήσουνε όμως την πρώτη λίστα μας για να γνωρίσουμε τα κινητά τηλέφωνα όχι για τις πλούσιες λειτουργίες τους και τα χαρακτηριστικά τους, αλλά αντιμετωπίζοντας τα σαν φωτογραφικές μηχανές. Όσο αφορά τα φωτογραφικά τους χαρακτηριστικά τα παρακάτω κινητά τηλέφωνα είναι τα κορυφαία στο πέρασμα από το 2021 στο 2022.

Huawei P50 Pro

Xiaomi Mi 11 Ultra

Huawei Mate 40 Pro+

Apple iPhone 13 Pro Max

Apple iPhone 13 Pro

Huawei Mate 40 Pro

Google Pixel 6 Pro

Vivo X70 Pro+

Xiaomi Mi 10 Ultra

Huawei P40 Pro

Oppo Find X3 Pro

Vivo X50 Pro+

Apple iPhone 13

Apple iPhone 13 mini

Apple iPhone 12 Pro Max

Apple iPhone 12 Pro

Vivo X60 Pro+

Xiaomi Mi 10 Pro

Oppo Find X2 Pro

Σημειώνω ότι τα τηλέφωνα της  Huawei δεν διαθέτουν google services γιατί η εταιρεία έχει υποστεί ban στις Ηνωμένες Πολιτείες

Ο Δημήτρης Ασιθιανάκης είναι φωτογράφος, δάσκαλος φωτογραφίας και πρόεδρος του Fotoart. Μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook Dimitrios Asithianakis. Για τα μαθήματα του fotoart μπορείτε να ρωτήσετε  και στο τηλέφωνο 6944303397.