Φωτογραφικό περπάτημα στην πόλη

Περπατώντας και τραβώντας φωτογραφίες

Για τις φωτογραφικές μου  βόλτες στην πόλη θέλω να σας γράψω δύο λόγια σήμερα. Τις φωτογραφικές βόλτες που κάνω μόνος μου αλλά και αυτές που κάνω με παρέα. Τα τελευταία χρόνια η κάθε μου φωτογραφική βόλτα προσπαθώ να είναι ένας φωτογραφικός περιπατητικός  διαλογισμός. Πρώτα από όλα η φωτογραφική βόλτα  είναι μια ευκαιρία για περπάτημα που από μόνο τους είναι μια σημαντική δραστηριότητα, πόσο μάλλον αφού συνδυάζεται με την αγαπημένη σας δραστηριότητα, το τράβηγμα φωτογραφιών.

Αυτή την αγαπημένη σας δραστηριότητα σκεφτείτε τη σαν κάτι πιο πλατύ και βαθύ. Δηλαδή μην σκέφτεστε την φωτογραφική δραστηριότητα μόνο με σκοπό την λήψη φωτογραφιών. Αλλά μπορείτε να την δείτε σαν μια ευκαιρία να βγείτε από το σπίτι ακόμη και για μικρή βόλτα στην γειτονιά σας. Βέβαια ακόμη καλύτερες είναι οι πιο μακρινές βόλτες. Σε πόσα πράγματα μπορείτε να δώσετε την προσοχή σας όταν βρίσκεστε έξω και περπατάτε με την φωτογραφική μηχανή στα χέρια (ή τις φωτογραφικές μηχανές) είναι πραγματικά εκπληκτικό. Αρκεί για παράδειγμα να προσπαθείτε να περπατάτε πιο αργά από ότι συνήθως.  Έτσι θα σας δοθεί η δυνατότητα και κοιτάξετε πιο προσεκτικά τον κόσμο γύρω σας. Τα κτίρια τους ανθρώπους ίσως κάποια κομμάτια τις φύσης.

Είτε σας ενδιαφέρει η κλασική φωτογραφία δρόμου που επικεντρώνεται κυρίως στην ανθρώπινη δραστηριότητα, είτε δεν σας ενδιαφέρει και τόσο και προτιμάτε άλλα φωτογραφικά θέματα, αφήστε τον εαυτό σας να νιώσει σαν ένα μικρό παιδί που την κάθε στιγμή ανακαλύπτει κάτι καινούργιο για πρώτη φορά. Στην σημερινή μου ανάρτηση σας έβαλα 2 φωτογραφικά μου αυτοπορτραίτα από την φωτογραφική σειρά #Στηπόλη.

Ο Δημήτρης Ασιθιανάκης είναι φωτογράφος, δάσκαλος φωτογραφίας και πρόεδρος του Fotoart. Μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook Dimitrios Asithianakis