Ρυθμίσεις Picture Mode στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές Olympus E

Ρυθμίσεις Picture Mode στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές Olympus E

Οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές της σειράς Ε της Olympus (Four Thirds), περιλαμβάνουν στο μενού τους την δυνατότητα επιλογών όσο αφορά τον χρωματικό κορεσμό και το κοντράστ,  επιτρέποντας στον φωτογράφο να δημιουργήσει ένα πιο προσωπικό στυλ. Αυτό που ο φωτογράφος μπορεί να κάνει στην αναλογική φωτογραφία επιλέγοντας φιλμ, φίλτρα και ειδική επεξεργασία, στην ψηφιακή φωτογραφία η Olympus το προσφέρει με τις ρυθμίσεις στο Picture Mode. H κάθε επιλογή έχει την δυνατότητα περαιτέρω ρυθμίσεων ώστε να γίνει ακόμη πιο εξατομικευμένη για κάθε φωτογραφικό στυλ.

olympuspicturemode

Οι επιμέρους επιλογές στο Picture Mode στις μηχανές Ε της Olympus

[VIVID]

Αυτή η επιλογή ρυθμίζει τον επεξεργαστή έτσι ώστε η φωτογραφία να έχει πιο ζωντανά χρώματα. Ιδανική επιλογή για τον φωτογράφο που θέλει εντυπωσιακές φωτογραφίες, ειδικά για χρήση στο ίντερνετ αλλά και για θέαση των αρχείων σε οθόνες.

[NATURAL]

Αυτή η επιλογή στο Picture Mode είναι πιο ισορροπημένη και οι τονικότητα είναι πιο φυσιολογική. Η Olympus προτείνει αυτή την επιλογή αν οι φωτογραφίες προορίζονται για εκτύπωση.

[MUTED]

Σε αυτή εδώ την επιλογή τίποτε δεν είναι έντονο και θεωρείται η επιλογή που δίνει περισσότερες πληροφορίες στις εικόνες και στις φωτεινές αλλά και στις σκιερές περιοχές και έτσι είναι ευκολότερη η ψηφιακή επεξεργασία της φωτογραφίας. Χωρίς επεξεργασία οι φωτογραφίες φαίνονται αδιάφορες.

[PORTRAIT]

Η ρύθμιση αυτή είναι ιδανική για πορτραίτα. Δίνει στις φωτογραφίες μια μαλακότερη αίσθηση που κολακεύει την καταγραφή του δέρματος. Εξαρτάται βέβαια από τις προτιμήσεις του φωτογράφου για το πια ρύθμιση θα επιλέξει όταν φωτογραφίζει ανθρώπους.

[MONOTONE]

Αυτή είναι η ρύθμιση που μας επιτρέπει να τραβήξουμε απευθείας ασπρόμαυρες φωτογραφίες στην μηχανή, ακριβώς όπως με το ασπρόμαυρο φιλμ. Η συγκεκριμένη επιλογή σας προσφέρει επιπλέον ρυθμίσεις όσο αφορά την ασπρόμαυρη τονικότητα με τα φίλτρα [B&W FILTER], αλλά και τον γενικό χρωματικό τονισμό, -όπως κάναμε παλιά με τους τονιστές στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες -με το [PICT. TONE].

Ο Δημήτρης Ασιθιανάκης είναι φωτογράφος, δάσκαλος φωτογραφίας και πρόεδρος του Fotoart. Μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook Dimitrios Asithianakis.Για τα μαθήματα του fotoart μπορείτε να ρωτήσετε  και στο τηλέφωνο 6944303397.