Φωτογραφικές μηχανές DSLR μέχρι 500 ευρώ

Καινούργιες φωτογραφικές μηχανές DSLR στην Ελληνική αγορά με κόστος  μικρότερο από 500 ευρώ

Έρευνα αγοράς 1/2 2017

Πολύ συχνά οι μαθητές μου αλλά και πολλοί φίλοι με ρωτάνε τι φωτογραφική μηχανή να αγοράσουν. Για αυτό το λόγο έκανα μια έρευνα στο www.skroutz.gr πήρα και μερικά τηλέφωνα στα γνωστά μου φωτογραφικά καταστήματα, για να καταρτίσω μια λίστα με τις διαθέσιμες φωτογραφικές μηχανές στην Ελληνική αγορά που κοστίζουν μέχρι 500 ευρώ. Αυτή η πρώτη λίστα αφορά τις DSLR θα ακολουθήσει  σύντομα μια λίστα με τις MIRRORLESS, αλλά και άλλες κατηγορίες τιμών. H τιμή που παραθέτω στο κάθε μοντέλο αφορά μόνο το σώμα της φωτογραφικής μηχανής για να υπάρχει ένα στοιχείο συγκρίσιμο. Τα κιτ που περιλαμβάνουν και φακούς ή και άλλα αξεσουάρ δυστυχώς δεν είναι συγκρίσιμα  . Βέβαια αυτό που θα χρειαστείτε σίγουρα μαζί με την φωτογραφική σας μηχανή είναι έναν φακό, ένα προστατευτικό φίλτρο UV για τον φακό , μια ή δύο κάρτες μνήμης και μια φωτογραφική τσάντα για να κουβαλάτε την μηχανή σας. Όλα αυτά αυξάνουν φυσικά το κόστος αγοράς και για αυτό όσα καταστήματα προσφέρουν σαν δώρο κάποια από αυτά, χαμηλώνουν το τελικό κόστος της αγοράς φωτογραφικής μηχανής.

Φωτογραφικές μηχανές DSLR μέχρι 500 ευρώ

Η έρευνα έδειξε ότι ακόμη και από τις χαμηλότερες τιμές στο www.skroutz.gr, μπορείτε να βρείτε με ψάξιμο στα φωτογραφικά καταστήματα, ακόμη χαμηλότερες. Μια συχνή προσφορά είναι τα λεγόμενα Cashback που προσφέρουν οι αντιπροσωπείες των φωτογραφικών μηχανών. Εσύ πληρώνεις όλο το ποσό κατά την αγορά, αλλά σου επιστρέφουν ένα ποσό ανάλογα με το πόσο ακριβό είναι το μοντέλο. Στην Ελληνική φωτογραφική αγορά στις αρχές του 2017 κανείς μπορεί να βρει τα παρακάτω μοντέλα DSLR σε τιμή κάτω από τα 500 ευρώ (Η Nikon D5300 που έχει πιο χαμηλή τιμή στο skroutz.gr 519, στα φωτογραφικά καταστήματα θα την βρείτε και κάτω από 500 ευρώ για αυτό την έβαλα στην κατηγορία).

Δεν έχω δημοσιεύσει ακόμη τα χαρακτηριστικά όλων των μηχανών σε αυτή την λίστα αλλά θα το κάνω τις επόμενες μέρες. Βάση των δικών μου προτιμήσεων και της εμπειρίας για τις δυνατότητες αυτών των μηχανών και επειδή έχω δει τι αποτελέσματα που βγάζουν σε εκατοντάδες φωτογραφίες σε διαφορετικές συνθήκες στις ασκήσεις των μαθητών μου αλλά και σε τεστ που τους έχω κάνει, η επιλογή μου τον Ιανουάριο του 2017 θα ήταν ή η  Nikon D5200 ή η  Canon EOS 700D ώστε με έναν φακό κάρτα φίλτρο και τσάντα να μην ξεπεράσω τα 500 ευρώ και να έχω μια up-entry level μηχανή με σπαστή οθόνη. Η SONY SLT-A58K έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά και πολύ εκλυστική τιμή αλλά προσωπικά δεν μπορώ το ψηφιακό σκόπευτρο, ενώ την Pentax K-50 που είναι και αυτή σε σχέση με τα χαρακτηριστικά της πολύ καλή επιλογή, δυστυχώς δεν την έχω δοκιμάσει ώστε να έχω άποψη. Αλλά μην ξεχνάτε ότι όλες οι μηχανές είναι καλές, τον καλό φωτογράφο δεν τον κάνει η φωτογραφική μηχανή!

Canon EOS 1200D – 270 Ευρώ (Δείτε τα χαρακτηριστικά της)

Canon EOS 100D – 299 Ευρώ (Δείτε τα χαρακτηριστικά της)

Canon EOS 1300D   – 318 Ευρώ (Δείτε τα χαρακτηριστικά της)

Nikon D3300 – 319 Ευρώ (Δείτε τα χαρακτηριστικά της)

Nikon D5200 – 390 Ευρώ (Δείτε τα χαρακτηριστικά της)

Pentax K-50 – 398 Ευρώ ((Δείτε τα χαρακτηριστικά της)

Canon EOS 700D – 415 Ευρώ (Δείτε τα χαρακτηριστικά της)

SONY SLT-A58K  – 449 Ευρώ (KIT) (Δείτε τα χαρακτηριστικά της)

Nikon D3400 – 454 Ευρώ (Δείτε τα χαρακτηριστικά της)

Nikon D5300 – 519 Ευρώ (Δείτε τα χαρακτηριστικά της)