Φωτογραφικές μηχανές DSLR από 501-750 ευρώ

Φωτογραφικές μηχανές DSLR από 501-750 ευρώ – Έρευνα αγοράς

Αφού είδαμε όλα τα εισαγωγικά μοντέλα των φωτογραφικών μηχανών που υπάρχουν στην Ελλάδα διαθέσιμα μέχρι τα 500 ευρώ (Φωτογραφικές μηχανές DSLR μέχρι 500 ευρώ), μπορούμε να δούμε τι μοντέλα υπάρχουν για κάποιους που μπορούν να διαθέσουν λίγα παραπάνω χρήματα.  Οπότε επέλεξα την κατηγορία  501-750 ευρώ. Στην ουσία σε αυτή την κατηγορία τιμής στην ελληνική αγορά βρίσκουμε τις πρόσφατες εκδόσεις στις up-enty level μηχανές. Ειδικά στις Nikon και στις Canon. Αξίζει αυτή η κατηγορία φωτογραφικών μηχανών τα παραπάνω χρήματα; Ναι τα αξίζει.

Canon EOS 760D Φωτογραφική Μηχανή DSLR

Τα γενικά χαρακτηριστικά αυτής της κατηγορίας είναι πρώτα από όλα οι καλύτερες αναλύσεις με αισθητήρες που είναι κοντά στα 24 megapixels  (μοιάζει το 24 Mp να είναι το στάνταρ για αυτή την κατηγορία) και τους πιο πρόσφατους επεξεργαστές που σε συνδυασμό με τους καινούργιους αισθητήρες σημαίνει τουλάχιστον καλύτερα χαρακτηριστικά όσο αφορά τον ψηφιακό θόρυβο σε υψηλές ρυθμίσεις ISO. Ενώ βελτιωμένη είναι και η αυτόματη εστίαση ειδικά στο Live View. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που υπάρχει σε αυτή την κατηγορία είναι οι οθόνες αφής. Τις σπαστές οθόνες της είχαμε δει ήδη και στην χαμηλότερη κατηγορία τιμής.

Nikon D5600 Φωτογραφική Μηχανή DSLR

Η έρευνα έγινε στο scroutz.gr και στα εξειδικευμένα ελληνικά φωτογραφικά καταστήματα. Η Nikon D7100 μπήκε στην κατηγορία γιατί την βρήκα κάτω από 750 ευρώ σε ελληνικό κατάστημα. Οι τιμές είναι από το scroutz.gr, αλλά με παζάρια όλες τις βρίσκεται φθηνότερα. Μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να αγοράσετε μια κάρτα μνήμης, ένα προστατευτικό φίλτρο για τον φακό και μια τσάντα για την φωτογραφική σας μηχανή και φακό φυσικά, οπότε όλα αυτά πρέπει να τα συνυπολογίζετε στο τελικό κόστος. Σε αυτή την κατηγορία φωτογραφικών μηχανών δεν έχω προτίμηση (για να είμαι ειλικρινής την Nikon D7100 δεν θα την έπαιρνα σήμερα, θα έδινα κάτι παραπάνω να πάρω την Nikon D7200 που είναι σε επόμενη κατηγορία τιμής). Όλες οι φωτογραφικές μηχανές είναι καλές (τις έχω δοκιμάσει όλες με εξαιρετικά αποτελέσματα εκτός από τις Pentax). Από εσάς εξαρτάται πιο σύστημα θα επιλέξετε και την μηχανή που ταιριάζει στο στυλ σας και στα χέρια σας.

Τα μοντέλα  και τα χαρακτηριστικά των φωτογραφικών μηχανών DSLR  με τιμή από 501-750 ευρώ

Canon EOS 750D Body – Τιμή 565 ευρώ

 

Sony SLT α68 Body  – Τιμή 610 ευρώ

 

Nikon D5500 Body – Τιμή 637 ευρώ

 

Pentax K-S2 Body – Τιμή 675 ευρώ

 

Canon EOS 760D Body – Τιμή 690 ευρώ

 

Pentax K-70 Body  – Τιμή 699 ευρώ

 

Nikon D5600 Body – Τιμή 735 ευρώ

 

Nikon D7100 Body – Τιμή 835 ευρώ