Πανοραμική Φωτογραφία

Πανοραμική φωτογραφία και εικονική περιήγηση

H Πανοραμική φωτογραφία είναι οποιαδήποτε φωτογραφία σε μεγαλύτερη αναλογία πλάτους ύψους μεγαλύτερη από 2 προς 1. Πολλοί φωτογράφοι από την αρχή της ιστορίας της φωτογραφίας προσπάθησαν να δημιουργήσουν πανοραμικές φωτογραφίες ενώνοντας πολλές φωτογραφίες ή δημιουργώντας ειδικές φωτογραφικές μηχανές.

Πανοραμική Φωτογραφία

Προσπάθεια με την ένωση 3 φωτογραφιών πανοραμικής απεικόνισης της Θεσσαλονίκης στις αρχές του 20ου αιώνα.

Όμως πραγματική επανάσταση στην πανοραμική φωτογραφία έφεραν οι υπολογιστές, καθώς δημιουργήθηκαν προγράμματα που ενώνουν πολλές διαφορετικές φωτογραφίες σε μια πανοραμική και μετά με αυτή την πανοραμική εικόνα μπορούν να δημιουργηθούν από άλλα προγράμματα εικονικές περιηγήσεις όπου ο επισκέπτης μέσω ίντερνετ μπορεί να περιηγηθεί με δυνατότητα θέασης μέχρι και 360 μοίρες. Αυτές οι εφαρμογές της πανοραμικής φωτογραφίας είναι κατάλληλες για την παρουσίαση κάθε είδους χώρου και περιοχής και έτσι χρησιμοποιούνται από την παρουσίαση ενός δωματίου ξενοδοχείου, μέχρι την εικονική παρουσίαση εκθέσεων, μουσείων, καταστημάτων, αρχαιολογικών χώρων, μέχρι ολόκληρων πόλεων.

Οι εφαρμογές της πανοραμικής φωτογραφίας σε συνδυασμό με την εικονική παρουσίαση-περιήγηση, είναι πραγματικά ανεξάντλητες και προσφέρουν μεγάλο πεδίο ανάπτυξης για τους καλούς φωτογράφους καθώς τα αποτελέσματα μέχρι τώρα είναι ιδιαίτερα φτωχά καθώς από τους περισσότερους που ασχολούνται με την πανοραμική φωτογραφία λείπει η φωτογραφική παιδεία και έτσι παρόλο τον ακριβό εξοπλισμό και τα προγράμματα, τα αποτέλεσματα είναι απλώς κακές φωτογραφίες.

Περισσότερα για την πανοραμική φωτογραφία μπορείτε να βρείτε σε ένα website αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στην πανοραμική φωτογραφία και τις εφαρμογές της, στο Panoramiki Fotografia .gr

ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Αρχική | Φωτογραφία | Ψηφιακή Φωτογραφία | Φωτογραφία Κατάλογος | Φωτογραφίες | Επικοινωνία