Διαφημιστική φωτογραφία

Διαφημιστική φωτογραφία  στούντιο

Η διαφημιστική φωτογραφία είναι ένας μεγάλος εμπορικός βραχίονας  της φωτογραφίας που γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη και στην εποχή της ψηφιακής φωτογραφίας. Η διαφημιστική φωτογραφία είναι το τμήμα εκείνο της φωτογραφίας που χρησιμεύει στην προβολή και προώθηση εμπορικών προϊόντων και υπηρεσιών.  Ο ναός της διαφημιστικής φωτογραφίας είναι το φωτογραφικό στούντιο καθώς σε εντελώς ελεγχόμενες συνθήκες λήψης ο φωτογράφος μπορεί να εκφράσει την δημιουργικότητα του με τον καλύτερο τρόπο.

Υπάρχουν είδη φωτογραφίας που μοιάζουν  με την διαφημιστική φωτογραφία ή που οι λήψεις μπορούν να γίνουν στο ίδιο στούντιο αλλά συνήθως όταν αναφερόμαστε στην διαφημιστική φωτογραφία, μιλάμε για την φωτογραφία still life,  δηλαδή την φωτογράφιση αντικειμένων και όχι ανθρώπων παρόλο που πολλές φορές μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποιο ή κάποια μοντέλα σε συνδυασμό με τα αντικείμενα που φωτογραφίζουμε.

Κλάδοι της διαφημιστικής φωτογραφίας με ιδιαίτερες δυσκολίες αλλά με καταπληκτικούς φωτογράφους που τους υπηρετούν, είναι η φωτογραφία αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, η φωτογραφία κοσμημάτων και η φωτογραφία  φαγητών και ποτών. Το μεγαλύτερο βέβαια κομμάτι της διαφημιστικής φωτογραφίας αφορά απλή φωτογράφιση αντικειμένων  σε λευκό φόντο σαν αυτά που βλέπουμε στα έντυπα των super market.

ΔΙΑΔΗΜΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Αρχική | Φωτογραφία | Ψηφιακή Φωτογραφία | Φωτογραφία Κατάλογος | Φωτογραφίες | Επικοινωνία