Φωτογραφία γάμου

Οι προκλήσεις της φωτογραφίας γάμου στην εποχή μας

Η φωτογραφία γάμου είναι από τους σημαντικότερους επαγγελματικούς τομείς της φωτογραφίας και ο κλάδος που απασχολεί τους περισσότερους φωτογράφους σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα. Την φωτογραφία γάμου θα μπορούσαμε να την εντάξουμε στην γενικότερη κατηγορία της φωτογραφίας ντοκουμέντου παρόλο που στην ιστορική της διαδρομή η φωτογραφία γάμου έχει γνωρίσει πολύ μεγάλη ανάπτυξη και χάρη σε πολύ καλούς φωτογράφους που την έχουν υπηρετήσει έχει δώσει θαυμάσια δείγματα φωτογραφιών που άνετα συγκαταλέγονται στην καλλιτεχνική ή δημιουργική φωτογραφία.

Ο γάμος ο ίδιος είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός στην ζωή των ανθρώπων και όπως όλα τα σημαντικά γεγονότα χρειάζεται να καταγραφεί εκτός από τις αναμνήσεις αυτών που συμμετέχουν και με κάποιο άλλο μέσο. Όμως η φωτογραφία γάμου δεν είναι μόνο αυτό. Γιατί σε αυτή την περίπτωση θα έφτανε το βίντεο. Η φωτογραφία γάμου είναι πολλά περισσότερα και γι’αυτό είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος του φωτογράφου του γάμου για να προσδώσει το προσωπικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα στις φωτογραφίες καθώς και στην παρουσίαση των φωτογραφιών του γάμου.

Φωτογραφία γάμου κατηγορίες

Η φωτογραφία του γάμου περιλαμβάνει ως γενική κατηγορία μερικές υποκατηγορίες. Τις φωτογραφίες από την προετοιμασία του γάμου, τις φωτογραφίες κατά την διάρκεια του γάμου, τις αναμνηστικές φωτογραφίες αμέσως μετά τον γάμο και τις φωτογραφίες από την δεξίωση του γάμου. Ανάμεσα σε αυτές τις φωτογραφίες επιβάλλεται να υπάρχουν μερικά πολύ καλά πορτραίτα του ζευγαριού και των σημαντικότερων προσώπων, όπως οι κουμπάρο, γονείς, αδέρφια, μερικές πολύ καλές φωτογραφίες ρεπορτάζ που μας δείχνουν διαδοχικά τα γεγονότα της ημέρας του γάμου και τέλος μερικές δημιουργικές φωτογραφίες του ζευγαριού που να αναδεικνύουν την προσωπικότητα τους καθώς και την σχέση τους, είτε στο στούντιο, είτε σε κάποια ωραία τοποθεσία που έχει προεπιλεγεί.

Ο φωτογράφος και οι προκλήσεις του γάμου

Ο φωτογράφος του γάμου πρέπει να είναι ένας πολύ καλός φωτογράφος. Το ίδιο ισχύει και για τους συνεργάτες τους καθώς στην φωτογραφική κάλυψη ή αποτύπωση ενός γάμου υπάρχουν πολλές φωτογραφικές προκλήσεις. Πρώτα από όλα η φωτογραφία γάμου είναι ένα φωτορεπορτάζ. Ο φωτογράφος πρέπει να είναι συνέχεια σε εγρήγορση ώστε να αποτυπώσει όλα τα συμβάντα και υπάρχουν κάποιες στιγμές που πρέπει οπωσδήποτε να τις φωτογραφίσει γιατί είναι μοναδικές και δεν επαναλαμβάνονται. Έπειτα ο φωτογράφος του γάμου πρέπει να είναι ένας πολύ καλός φωτογράφος πορτραίτου καθώς πρέπει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να μπορέσει να αναδείξει φωτογραφικά το ζευγάρι και ειδικά την νύφη μέσα σε πιεστικές συνθήκες. Όμως εκεί που πραγματικά ο φωτογράφος στην φωτογραφία γάμου μπορεί να αναδείξει το προσωπικό του στυλ και να ξεχωρίσει χάρη στην δουλειά του, είναι οι σκηνοθετημένες φωτογραφίες είτε στο στούντιο είτε σε κάποιο εξωτερικό χώρο. Είναι η φωτογραφίες που μπορούν να απογειώσουν το άλμπουμ του γάμου και αυτές οι φωτογραφίες που τοποθετούν την φωτογραφία γάμου στον κλάδο της καλλιτεχνικής-δημιουργικής φωτογραφίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΑΜΟΥ

Αρχική | Φωτογραφία | Ψηφιακή Φωτογραφία | Φωτογραφία Κατάλογος | Φωτογραφίες | Επικοινωνία