Τυπώστε στις φωτογραφίες σας

Η ψηφιακή φωτογραφία έχει επικρατήσει απόλυτα. Οι λόγοι είναι προφανείς. Η ευκολία της χρήσης, το φθηνότερο κόστος, το γεγονός ότι όλοι πουλάνε φωτογραφικές μηχανές σε άπειρες δόσεις και ότι ένας υπολογιστής σε κάθε σπίτι και σε κάθε εργασιακό χώρο είναι η βασική επιδίωξη της σύγχρονης τεχνολογίας . Η φωτογραφία σαν ερασιτεχνική ενασχόληση έχει περάσει σε πιο πλατιά στρώματα καταναλωτών. Σε αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο το marketing των εταιριών αλλά και η μεγάλη ανάπτυξη του διαδικτύου. Ακόμή και τα κινητά τηλέφωνα έχουν κι αυτά το μερίδιο τους.

Όλα αυτά έχουν κάνει την ανάπτυξη της ψηφιακής εικόνας να έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Όμως από τις εκατομμύρια εικόνες που καταγράφουν τη καθημερινότητα μας, πολύ λίγες γίνονται κανονικές φωτογραφίες τυπωμένες στο χαρτί. Φωτογραφίες που να προσέχουμε πως τις πιάνουμε για να μη γεμίσουν δαχτυλιές, φωτογραφίες απτές. Τις στέλνουμε σε φίλους με e-mail ή με mms, τις αποθηκεύουμε - και συνήθως δεν τις ξαναβρίσκουμε - στο χάος του σκληρού μας δίσκου, τις γράφουμε σε ευαίσθητα CD που με τι σειρά τους κι αυτά δεν ξέρουμε που να τα αποθηκεύσουμε. Πολλές φορές τις διαγράφουμε κατά λάθος.

Με το ρυθμό που η τεχνολογία προχωράει κάνεις δεν ξέρει ποιο θα είναι το αποθηκευτικό μέσο του μέλλοντος. Θα μπορούμε να διαβάσουμε τις εικόνες μας από τα γρατζουνισμένα και σκονισμένα μας CD στο μέλλον; To DVD θα παραμείνει το κυριότερο αποθηκευτικό μέσο ή θα αντικατασταθεί; Μήπως ο σκληρός μας χτυπήσει κάποια στιγμή;

Πιστεύω πως σε όλα αυτά υπάρχει μια απάντηση, τυπώστε τις φωτογραφίες σας, τουλάχιστον τις σημαντικές. Έχετε τη ευκαιρία να το κάνετε με άνεση και χωρίς μεγάλο κόστος. Συνεχίστε να εμπλουτίζετε το οικογενειακό άλμπουμ με φωτογραφίες (δεν είναι κρίμα που έχει μείνει χωρίς νέες προσθήκες από την μέρα που πήρατε τη πρώτη ψηφιακή σας μηχανή;). Κάντε μια έκπληξη σε αγαπημένους φίλους και δώστε τους μερικές τυπωμένες φωτογραφίες ακόμη καλύτερα μπορείτε να τις στείλετε με το παραδοσιακό ταχυδρομείο. Ένα γραμματόσημο για κάπου στην Ελλάδα. κοστίζει μόνο 50 λεπτά και θα φτάσει σε δύο μέρες. (είδατε βελτίωση τα ΕΛΤΑ!)
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τυπώσετε ψηφιακά αρχεία, αν δεν ξέρετε ποιόν να προτιμήσετε δοκιμάστε τους και αποφασίστε ποιος σας ταιριάζει καλύτερα.

Τυπώστε στις φωτογραφίες σας σε

Εκτυπωτής Inkjet, η καλύτερη οικιακή λύση. Μεγάλη ποικιλία σε είδη, μεγέθη, αναλύσεις, μελάνια, χαρτιά, αλλά συνήθως ακριβά μελάνια. Βέβαια υπάρχει και η φτηνότερη λύση της αναγόμωσης, με αμφίβολα όμως αποτελέσματα στην ποιότητα. Οι ψαγμένοι της τεχνολογίας και της φωτογραφικής ποιότητας μπορούν να περάσουν μια ενδιαφέρουσα δεκαετία αναζητώντας τον καλύτερο συνδυασμό

Εκτυπωτής έγχρωμος Laser. Δεν είναι η πιο ποιοτική λύση αλλά επειδή έχετε σίγουρα στο γραφείο είναι ένας καλός τρόπος να γλιτώνετε τα έξοδα από τα αναλώσιμα και να τα χρεώνετε η εταιρεία που δουλεύετε.

Εκτυπωτές θερμικής εξάχνωσης. Πολύ καλή ποιότητα, ακριβά αναλώσιμα, περιορισμένο μέγεθος. Πάντως τους 10χ15 τους κάνουν δώρο με οτιδήποτε ηλεκτρονικό αγοράσετε.(Σε λίγο θα αλλάξω κινητό τηλέφωνο και σίγουρα θα μου δώσουν έναν δώρο).

Εκτύπωση σε φωτογραφικό χαρτί σε κάποιο φωτογραφικό εργαστήριο/φωτογραφικό κατάστημα. Η πιο φτηνή και η πιο ανθεκτική στον χρόνο και στις διάφορες συνθήκες λύση. Υπάρχουν κάποια προβλήματα με το τι τυπώνετε σε σχέση με αυτό που βλέπετε στην οθόνη σας αλλά η κατάσταση όλο και βελτιώνετε . Όσο για τις τιμές,αυτές λόγω του ανταγωνισμού γίνονται όλο και φθηνότερες, οπότε μη διστάζετε.

Για να έχετε καλά τυπωμένες φωτογραφίες πρέπει να τις έχετε σε αρχεία με μια σχετικά μεγάλη ανάλυση. Μη ξεχνάτε ότι αν μια φωτογραφία φαίνεται ικανοποιητικά στην οθόνη του υπολογιστή μας δεν σημαίνει ότι θα τυπωθεί το ίδιο ικανοποιητικά αν έχετε μειώσει την ανάλυση της . Στα φωτογραφικά εργαστήρια που προσφέρουν υπηρεσίες ψηφιακής εκτύπωσης και θα δώσετε τα αρχεία σας, ρωτήστε πια είναι η μεγαλύτερη ανάλυση που μπορούν να τυπώσουν και δώστε τους το αρχείο σας σε αυτή ακριβώς την ανάλυση για το μέγεθος που θέλετε, ώστε να πάρετε καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Και τέλος ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας με τις βασικές διορθώσεις θα κάνει τις φωτογραφίες σας να φαίνονται πολύ καλύτερες.(μπορείτε να κατεβάσετε κάποιο δωρεάν από εδώ)

Καλό τύπωμα.

ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ

Αρχική | Φωτογραφία | Ψηφιακή Φωτογραφία | Φωτογραφία Κατάλογος | Φωτογραφίες | Επικοινωνία