Φωτογραφία - Δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας

FREEWARE

Στην ψηφιακή μας εποχή είναι απαραίτητο ο φωτογράφος να διαθέτει ένα πρόγραμμα επεξεργασίας και διαχείρισης των φωτογραφιών του. Υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα που ανάλογα με τις δυνατότητες που προσφέρουν καστίζουν και τα αντίστοιχα χρήματα. Το καλύτερο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας είναι χωρίς αμφιβολία το Photoshop της Adobe που είναι η πρώτη επιλογή των επαγγελματιών φωτογράφων. Όταν όμως κάποιος δεν έχει επαγγελματική σχέση με την φωτογραφία και δεν θέλει ή δεν έχει χρήματα να διαθέσει για ένα πρόγραμμα επεξεργασίας τι γίνεται; Και για αυτό υπάρχει λύση. Υπάρχουν αρκετά καλά προγράμματα που δίνονται δωρεάν στους χρήστες τους και μάλιστα μερικά από αυτά είναι πολύ αξιόπιστα και μεγάλες δυνατότητες. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε 3 από αυτά που κατά την άποψη μας είναι τα καλύτερα.

Picasa - Δωρεάν πρόγραμμα διαχείρισης και επεξεργασίας φωτογραφιών

Picasa  - Φωτογραφία - Δωρεάν προγράμματα

Το Picasa είναι ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για την επεξεργασία των φωτογραφιών σας που το προσφέρει δωρεάν η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης, το google. Το Picasa είναι ένα πρόγραμμα που σας βοηθάει να εντοπίσετε τις φωτογραφίες στον υπολογιστή σας (ακόμη και αυτές που έχετε ξεχάσει ότι είχατε) και να τις οργανώσετε αυτόματα σε φακέλους ανά ημερομηνία. Σας βοηθάει ακόμη με πολυ έυκολο τρόπο να κάνετε διορθώσεις, να τις στείλετε με e-mail σε φίλους, να φτιάξετε ένα cd για να κάνετε δώρο, να τις τυπώσετε στον εκπυπωτή σας ή ακόμη και να τις ανεβάσετε εύκολα και γρήγορα στο blog σας.

Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν πατώντας εδώ: Picasa

Irfanview - Δωρεάν πρόγραμμα διαχείρισης και επεξεργασίας φωτογραφιών

IRFANVIEW - Φωτογραφία - Δωρεάν προγράμματα

Το Inrfanview ξεκίνησε την παρουσία του πριν από πολλά χρόνια, ως ένα δωρεάν εύχρηστο viewer για αρχεία εικόνων. Σήμερα είναι από τα πιο δημοφιλή δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία και διαχείριση φωτογραφίας. Χάρη στην μεγάλη κοινότητα χρηστών του Irfanview, υπάρχουν διαθέσιμες και πάρα πολλές χρήσιμες επεκτάσεις του προγράμματος, καθώς και εκδόσεις σε πολλές διαφορετικές γλώσσες.

Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν πατώντας εδώ: Irfanview

GIMP - Δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας της κοινότητας ελεύθερου λογισμικού

GIMP - Φωτογραφία - Δωρεάν προγράμματα

Η κοινότητα του ελέυθερου λογισμικού είναι άνθρωποι που αντιστέκονται στις πατέντες του λογισμικού και έτσι δημιουργούν προγράμματα που χρήση τους αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη τους είναι ελέυθερη για τον καθένα. Το Gimp είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας πολλών ανθρώπων από όλο το κόσμο. Ένα αξιόπιστο δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας.

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το Gimp, αλλά και να ενημερωθείτε για την κοινότητα ελεύθερου λογισμικού πατώντας εδώ: Gimp

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Εκτός από τα παραπάνω δωρεάν προγράμματα, Τα περισσότερα προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφίας προσφέρονται δωρεάν για ένα μικρό διάστημα ώστε να τα δοκιμάσετε από όλες τις εταιρίες ανάπτυξης λογισμικού.

Κάποια από τα προγράμματα που θα έπρεπε να δοκιμάστε έστω για αυτό το λίγο δωρεάν διάστημα είναι οπωσδήποτε το photoshop, το ελαφρύτερο αδερφάκι του photoshop elements και το photo impact. Θα επανέρθω σύντομα σε αυτά με επόμενο άρθρο.

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Δεν είναι πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, αλλά ένας browser. Είναι δωρεάν και πολύ καλύτερος από τον explorer. O Firefox είναι ένα πρόγραμμα που βοηθάει η περιήγηση σας στο ίντερνετ να αποκτήσει νέα διάσταση. Παγκόσμια έχει κατακτήσει τεράστιο κομμάτι της αγοράς και είναι ο αγαπημένος browser χρηστών κάθε ηλικίας και προτιμήσεων. Με ενσωματωμένη τη μπάρα του google για πιο εύκολες αναζητήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΝ FIREFOX

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Αρχική | Φωτογραφία | Ψηφιακή Φωτογραφία | Φωτογραφία Κατάλογος | Φωτογραφίες | Επικοινωνία