Γέφυρα Καρόλου Φωτογραφίες

Φωτογραφίες από όλο το κόσμο

Το μόνιμο φωτογραφικό αφιέρωμα του www.photographyinfo.gr στο κόσμο. Φωτογραφίες από όλο το κόσμο σε συνεργασία με το www.fotoart.gr

Τσεχία Γέφυρα Καρόλου - Φωτογραφίες

Τσεχία Γέφυρα Καρόλου - Φωτογραφίες

Τσεχία Γέφυρα Καρόλου - Φωτογραφίες

Τσεχία Γέφυρα Καρόλου - Φωτογραφίες

Γέφυρα του Καρόλου - Φωτογραφίες

Η Γέφυρα του Καρόλου στον ποταμό Μολδάβα είναι η πιο φημισμένη ιστορική γέφυρα της Πράγας. Έχει 516μ. Μήκος και 10μ. Φάρδος και στηρίζεται σε 16 αψίδες. Η Πρώτη γέφυρα που κατασκευάστηκε ονομαζόταν Γέφυρα Judith η οποία καταστράφηκε από πλημμύρες και στην θέση της κτίστηκε το 1357 η γέφυρα του Καρόλου Δ΄ υπό την αιγίδα του, όπου τελείωσε στις αρχές του 15ου αιώνα. Έχει 30 αγάλματα τα οποία έχουν αντικατασταθεί από πιστά αντίγραφα και τα πρωτότυπα βρίσκονται στο εθνικό μουσείο της Πράγας. Ανάμεσα στα πιο διάσημα αγάλματα βρίσκεται το άγαλμα του St. John Nepomucen όπου κάθε περαστικός πρέπει να κάνει μία ευχή αγγίζοντας την βάση του αγάλματος .

Στην Γέφυρα του Καρόλου βρίσκονται πλανόδιοι μικροπωλητές και μουσικοί πού θα κάνουν τον περίπατο πιο ευχάριστο χαρίζοντας μία νότα παραμυθιού. Επίσης μπορεί κάποιος να έχει πανοραμική θεά της γέφυρας αν κάνει βαρκάδα στον Μολδάβα. Η Γέφυρα αυτή είναι ένα αντιπροσωπευτικό αξιοθέατο της Πράγας που δεν πρέπει να χάσει κανείς επισκεπτόμενος την όμορφη Πράγα.

Έλλη Καραβανάκη

www.photoshopphotography.gr

ΤΣΕΧΙΑ ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΡΟΛΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αρχική | Φωτογραφία | Ψηφιακή Φωτογραφία | Φωτογραφία Κατάλογος | Φωτογραφίες | Επικοινωνία