ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ  - Η ΑΛΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΙΣΩ

Η τεχνική της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας

Εκθεση φωτογραφίας  - Η άλλη Θεσσαλονίκη


Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στις 20:30 - Contrast / Αντίθεση: φεστιβάλ φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Η άλλη Θεσσαλονίκη
Εγκαίνια: Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στις 20:30
Διάρκεια: 8 Οκτωβρίου – 7 Νοεμβρίου
Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο
Γ. Βαφόπουλου 3,
τηλ: 2310 424-132, 2310 424-133
Τρ. – Παρ. 10:00 – 14:00 και 18:00-21:00
Σαβ. 18:00 – 21:00
Κυρ. 10:00 – 14:00
Δευτ. κλειστά

Η άλλη Θεσσαλονίκη (ομαδική έκθεση),
Επιμελητές: Βασίλης Γιαγκόπουλος, Παναγιώτης Λαλίδης, φωτογραφική ομάδα Φωτοπόροι
Συμμετέχουν: Γιώργος Γκιζάρης, Σταύρος Νταγιούκλας, Βασίλης Μπακαλούδης, Ανδρέας Κατσάκος, Έλενα Γανδά, Αλέκα Τσιρώνη, Ανδρέας Κρομμύδας, Μάκης Οικονομίδης, Τάσος Χίος, Μάνος Κοντοπίδης, Μαρία Δασκαλάκη, Γιώργος Σάρδης, Θεοδόσης Γιαρένης, Γιολάντα Σωτηροπούλου, Κατερίνα Νούλιου, Σταύρος Σταματίου, Στέλιος Καραθεοδώρου, Θάνος Σιώζος, Χριστίνα Παπαφράγκου, Άννα Γαλανού, Ελπίδα Κάτσικα, Πέτρος Κοτζαμπάσης, Χρήστος Κάλος, Λευτέρης Πλάβος, Αγγελική Βλάχου, Λαζαρίδου Ιωάννα.

Η Θεσσαλονίκη είναι μία ιδιαιτέρως φωτογραφημένη πόλη. Βοηθούν σε αυτό τα πολυάριθμα βυζαντινά και άλλα μνημεία της, η «κινηματογραφική» της παραλία, τα γραφικά της στενά, το λιμάνι της κτλ.
Είναι αλήθεια ότι ως Θεσσαλονικείς έχουμε κορεστεί φωτογραφικά από όλα αυτά. Ότι για έναν ξένο αποτελεί αφορμή και ερέθισμα για φωτογραφική δημιουργία, σε μας φαντάζει κοινότοπο και βαρετό.
Αποπειρόμαστε λοιπόν με αυτή μας την προσπάθεια να παρουσιάσουμε μία διαφορετική όψη της πόλης, λιγότερο τουριστική και ίσως περισσότερο αποκαλυπτική.
Στις συγκεκριμένες εικόνες μπορεί να μην αποτυπώνονται οι ομορφιές της, μεταδίδεται όμως η γοητεία και η συγκίνηση που ενέπνευσε τους φωτογράφους που ήρθαν με προσωπικό και δημιουργικό τρόπο σε επαφή, όχι με την εικόνα, αλλά με την «ψυχή» αυτής της πόλης.

Βασίλης Γιαγκόπουλος

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ  - Η ΑΛΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ