ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΈΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΘΑΛΑΣΣΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΙΣΩ

Έκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Χαριτάκη - Θεσσαλονίκη: Θαλασσογραφίες

Έκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Χαριτάκη - Θεσσαλονίκη: Θαλασσογραφίες

Ο Μιχάλης Χαριτάκης σας προσκαλεί στην τέταρτη έκθεση φωτογραφίας του, με τίτλο: «Θεσσαλονίκη: Θαλασσογραφίες», που διοργανώνεται στο χώρο του καφέ-μπαρ De facto ( Παύλου Μελά 19, Θεσσαλονίκη) και στα εγκαίνια που γίνονται στον ίδιο χώρο τη Δευτέρα 19/04/10, ώρα 8:30μμ.

(Διάρκεια έκθεσης ως 16/05/10)

 Ο Μιχάλης Χαριτάκης γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής  Γεωτεχνικών Επιστημών του ΑΠΘ, συγγραφέας και φωτογράφος.

  Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ, ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΑΒΑΤΟΝ και STRANGE, σχετικά με τις τεχνολογικές εξελίξεις, τη διαστημική εξερεύνηση και τις φιλοσοφικές προεκτάσεις των σύγχρονων ανακαλύψεων. Έχουν κυκλοφορήσει δύο βιβλία του, «Η αναζήτηση για την εξωγήινη νοημοσύνη» (Αρχέτυπο, 2001) και η βιογραφία «Ο κόσμος του Καρλ Σαγκάν» (Αρχέτυπο, 2004) ενώ έχει συμμετάσχει στα συλλογικά έργα «Ιστορία του Μέλλοντος» (2002), «Γαία, ο Μυστικός μας πλανήτης» (2002) και «Τα 10 Σενάρια Καταστροφής του Κόσμου» (2004), των ίδιων εκδόσεων.

  Η αγάπη του για τη φωτογραφία τον έχει οδηγήσει σε ταξίδια στην Κούβα, την Τυνησία, τη Γαλλία και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Το αρχείο του περιλαμβάνει 5000 διαφάνειες και 30000 ψηφιακές φωτογραφίες με έμφαση στα τοπία και σε ειδικές φωτογραφικές τεχνικές. Χρησιμοποιεί το φωτογραφικό σύστημα EOS της Canon.

 Έχει διοργανώσει τρεις εκθέσεις φωτογραφίας, στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Ελευθέριου-Κορδελιού και στην Αίθουσα Τέχνης της Αντιδημαρχίας Αρχιτεκτονικού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στην ηλ. Διεύθυνση mikeiliana@ath.forthnet.gr

ΈΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΘΑΛΑΣΣΟΓΡΑΦΙΕΣ