ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΘΩΝΗΣ

ΠΙΣΩ

Γιορτή πουλιών και έκθεση φωτογραφίας στο Δήμο Μεθώνης

Γιορτή πουλιών και έκθεση φωτογραφίας στο Δήμο Μεθώνης

Η φωτογραφία για το περιβάλλον δε μπορεί να έχει μονοδιάστατη εικονογραφική, πολιτική ή εκθεσιακή προοπτική. Η φωτογραφία για το Περιβάλλον γίνεται περιβάλλον και ταξιδεύει στην προσπάθειά της να παρακινήσει το εν δυνάμει κοινό της να αναλογιστεί και για τη φωτογραφία και για το περιβάλλον, γιατί όχι και για τη σχέση τους. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού μας με τίτλο ΔΕΛΤΑ ΑΞΙΟΥ – ΛΟΥΔΙΑ- ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ, ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ  συνεχίζουν την περιοδεία τους. Αυτή τη φορά σε συνεργασία με το Δήμο Μεθώνης θα εκτεθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, σα συμμετοχή στη Γιορτή Πουλιών.

Θέμα: «Γιορτή πουλιών και έκθεση φωτογραφίας στο Δήμο Μεθώνης»
Σαββατοκύριακο εκδηλώσεων για το περιβάλλον θα είναι το ερχόμενο στο Δήμο Μεθώνης. Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, θα γίνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο: «Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα: ένας άγνωστος θησαυρός». Πρόκειται για τον πέμπτο «σταθμό» της έκθεσης αυτής, η οποία έχει ήδη ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις και χωριά, στην οποία παρουσιάζουν τα έργα τους 35 φωτογράφοι. Πρόκειται για τους φωτογράφους που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό που πραγματοποίησε ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με θέμα το Εθνικό Πάρκο, τα τοπία και τους πρωταγωνιστές του: τα εντυπωσιακά φλαμίνγκος, τους πελεκάνους, τους ερωδιούς και τα υπόλοιπα ζώα και φυτά της περιοχής.
Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Μεθώνης.

Η Γιορτή Πουλιών
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Αγαθούπολη η Γιορτή Πουλιών, με τη συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και του Δήμου Μεθώνης. Η Γιορτή Πουλιών προσελκύει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων φίλων των πουλιών, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να κάνουν μία ευχάριστη εξόρμηση στη φύση, να παρατηρήσουν σπάνια είδη πουλιών, να παίξουν περιβαλλοντικά παιχνίδια και να ενημερωθούν για την προστατευόμενη περιοχή. Κάθε χρόνο πραγματοποιείται την ίδια μέρα σε τριάντα ευρωπαϊκές χώρες, με το συντονισμό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορνιθολογικών Οργανώσεων και τη συνεργασία τοπικών φορέων.
Η Γιορτή φέτος θα γίνει από τις 10 το πρωί ως και τη 1.30 μετά το μεσημέρι της Κυριακής 11 Οκτωβρίου, στο Παρατηρητήριο της Νέας Αγαθούπολης.

Χαλάστρα, 7 Οκτωβρίου 2009

ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΘΩΝΗΣ