ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - FOTO GRAFFITI II

ΠΙΣΩ

Έκθεση Φωτογραφίας - Foto Graffiti ΙΙ

Έκθεση Φωτογραφίας - Foto Graffiti ΙΙ

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και το Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Εφήβων (Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε), παρουσιάζουν από 6 έως 15 Οκτωβρίου 2009, στην Αίθουσα Κόντογλου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, έκθεση φωτογραφίας του εργαστηρίου φωτογραφίας του “Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε.” με τίτλο:

«Foto - Graffiti» ΙΙ
Η Εικονική Πλευρά του Αστικού Τοπίου
με την Ματιά των Ταξιδευτών του Χρόνου

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Εφήβων (Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε) είναι Μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης εφήβων με προβλήματα ψυχικής υγείας της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”.

Η φωτογραφική ομάδα των «Ταξιδευτών του Χρόνου» του Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε., 14 έφηβοι και νέοι και ο εκπαιδευτής τους, φωτογράφος, Δημήτρης Μ. Μπούκας, παρουσιάζουν τη νέα τους φωτογραφική δουλειά με 92 έργα και τίτλο: «Foto Graffiti» ΙΙ.

ΘΗΒΩΝ  &  ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ,  Αθήνα  115 27,   Τηλ.:  210 7798748,   210 7757496,   210 7709200,   Fax:  210 7798748,   210 7757496

Η Έκθεση αυτή είναι το δεύτερο και τελευταίο μέρος της αναζήτησης των χαμένων θησαυρών που κρύβει αυτή η γνωστή - άγνωστη πόλη. Μια περιπλάνηση τριών ετών συλλογής-περισυλλογής εικόνων και αναμνήσεων αυτών που βλέπουμε κι αυτών που προσπερνάμε στο διάβα μας. Ένα σύμπλεγμα φωτογραφιών από «Ζωγραφικές των δρόμων» και εικόνες μνήμης μέσα από την εικονική πραγματικότητα του αστικού τοπίου που καθημερινά βιώνουμε.
Σκοπός της έκθεσης είναι: η γνωριμία αυτής της νέας μορφής «τέχνης των δρόμων» και των καλλιτεχνών που την δημιουργούν, με το ευρύτερο κοινό, η συλλογή των πλέον αξιόλογων εικόνων και διάσωση αυτών από την φθορά του χρόνου και τις καταστροφές των καθημερινών βανδάλων και τέλος, το πάντρεμα της φωτογραφίας με την ζωγραφική των δρόμων δημιουργώντας έτσι το «Foto-Graffiti»® ή την «Φωτο-Ζωγραφική»®

Επισημαίνεται ότι στόχος της έκθεσης δεν είναι μόνο η προβολή του έργου των εκπαιδευομένων του Κέντρου μας στη φωτογραφία, αλλά και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα που σχετίζονται με την προαγωγή της ψυχικής υγείας, και την ένταξη εφήβων και νέων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Εγκαίνια την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 20:00
Διάρκεια Έκθεσης 6  έως 15 Οκτωβρίου 2009
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων
Αίθουσα Κόντογλου
Ο Εκπαιδευτής Φωτογραφίας
του Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε.
Δ. Μ. Μπούκας

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - FOTO GRAFFITI II