ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟ ΕΝΘΥΜΙΟ

ΠΙΣΩ

ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟ ΕΝΘΥΜΙΟ

 

Κατά κόσμο ενθύμιο

other world's souvenirs

Κατά κόσμο ενθύμιο

Από τον πύργο του Άιφελ σε ασημένιο πλαστικό και την Αφροδίτη της Μήλου σε συνθετικό αλάβαστρο μέχρι το χέρι του τελευταίου γορίλλα της Αφρικής και το σκάλπ των εχθρών στη βόρεια Αμερική το σουβενίρ είναι συνυφασμένο με τέρατα κάθε είδους – πραγματικά και αισθητικά.

Τα γκροτέσκα εικαστικά σουβενίρ σε κάθε είδους art-shops και τα τουριστικά μπιχλιμπίδια στοιβάζονται στα ράφια ψαγμένων και μη τουριστών και φιλότεχνων περιηγητών σε ιδιωτικές συλλογές αμφίβολης αισθητικής.

Η κακοφωτισμένη φωτογραφία του τουρίστα μπροστά από το αξιοθέατο είναι το πιο συχνό σουβενίρ «ήμουν εδώ». Ο περιηγητής με τη βερμούδα με φόντο τον κολοσσό της Ρόδου κοσμεί με τον ίδιο τρόπο το προσωπικό άλμπουμ όπως και η μόνιμη λοχίας μπροστά από τον εξευτελισμένο ιρακινό σε φυλακή της Βαγδάτης.

13 Φωτογράφοι από κάθε χώρο σχεδιάζουν ισάριθμα περιβάλλοντα, εγκαταστάσεις παρουσιάζοντας τα δικά τους σουβενίρ ακροβατώντας μεταξύ αστείου και σοβαρού.

Κατερίνα Βαφειά, Νικόλας Βεντουράκης, Γιώργος Λέτσης, Λεωνίδας Δημακόπουλος, Αγγελική Δουβέρη, Θαλασσινή Δούμα, Άγγελος Καλτσής, Φάνης Λογοθέτης, Ινώ Μέη, Γεράσιμος Νεόφυτος, Άρης Ρουπίνας, Αγγελική Σβορώνου, Σπύρος Τσακίρης

taf -The Art Foundation
Νορμανού 5, Μοναστηράκι, 105 55 Αθήνα
Τηλ: 210 3238757
Ώρες λειτουργίας: Δε-Κυ 19:00-24:00

ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟ ΕΝΘΥΜΙΟ - OTHER WORLDS SUVENIRS