ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟ ΤΑΝΓΚΟ:ΒΗΜΑΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΣΕ ΜΥΣΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΠΙΣΩ

Αργεντίνικο Τάνγκο: Βήματα ζευγαριών σε μυστικούς της πόλης δρόμους

Αργεντίνικο Τάνγκο: Βήματα ζευγαριών σε μυστικούς της πόλης δρόμους

Αργεντίνικο Τάνγκο: Βήματα ζευγαριών σε μυστικούς της πόλης δρόμους

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ


Στην πόλη μας τη Θεσσαλονίκη, υπάρχει ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός συμπολιτών μας που χορεύει Αργεντίνικο τάνγκο. Στις «μιλόνγκες» του, δηλαδή τις βραδιές που μαζεύονται όλοι και χορεύουν μέχρι τις μικρές πρωινές ώρες, εισέβαλαν οι καλλιτέχνες φωτογράφοι και αποτύπωσαν με το φακό τους το πάθος, τη χάρη, αλλά και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι χορευτές. Υπάρχουν επίσης έργα των φωτογράφων, από το Buenos Aires, εκεί όπου γεννήθηκε αυτό το ιδιαίτερο είδος μουσικής και χορού γεμάτο πάθος και θλίψη.
Η έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζεται στον φυσικό της χώρο. Δηλαδή μέσα σε μία μιλόνγκα. Στη μιλόνγκα «Toca Tango» ακούγεται αργεντίνικη μουσική και χορεύουν οι θεσσαλονικείς “tangueros”, κάθε Τετάρτη από τις 10 το βράδυ, στο καφέ «Ραψωδία», Τσιρογιάννη 3, στο Λευκό Πύργο.   Έτσι ο θεατής μπορεί να «ταξιδέψει» σε γοητευτικούς ήχους και εικόνες, αλλά και να αντιληφθεί τι είναι αυτό που ο καλλιτέχνης φωτογράφος αποτύπωσε.

Διάρκεια έκθεσης:  από 3 έως 24 Ιουνίου 2009   Café «Ραψωδία», Τσιρογιάννη 3, Λευκός Πύργος                                                         

Μαχαιρωμένο είν’ τ’ απόγιομα στο πόρτο…
Στων λιμανίσιων γερανών τους γάντζους
Κρέμονται κάτι αγκαλιές…
Και κάτι υποσχέσεις γυάλινες…
Κρέμουνται ραγισμένες, σιωπηλές καθώς νυχτώνει…
(Juan Thadeo Nargi)

Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι:
Λίλα Αγραφιώτη, Νίκος Πάντης, Παναγιώτης Οικονομίδης, Βασίλης Καρκατσέλης, Αμαλία Ευαγγελοπούλου, Θανάσης Ράπτης, Απόστολος Ντόμαλης, Άννα Κούρτζα, Αργύρης Λιαπόπουλος, Γιάννης Γαλανόπουλος, Κίμων Αξαόπουλος, Βασίλης Σπύρου, Στέφανος Παναγιωτίδης, Ευθύμης Μουρατίδης, Χριστίνα Παπαφράγκου, Κωστής Δελάκης, Λία Παπαδράγκα, Γιάννης Χαυλίδης, Νανά Χατζηαθανασιάδου, Αλέξανδρος Δοβρίδης και η Βίκη Μαρία Ιωάννου.

Την Βραδιά των εγκαινίων η Μιλόνγκα Toca Tango σας προσκαλεί να μετατρέψουμε τη βραδιά, σε βραδιά χορού  με Αργεντίνικο Τάνγο, στο μπαλκόνι του Café «Ραψωδία». Με την πνοή του Μπουένος Άιρες, στους ήχους της μουσικής των Troilo, Canaro, Piazzola, Gotan Project, Libedinski και άλλων μουσικών δημιουργών, οι Θεσσαλονικείς μπορούν να διασκεδάσουν απολαμβάνοντας το γοητευτικό χορό των tangueros (χορευτών) και να κάνουν, ίσως, τα πρώτα τους βήματα…..  Το τάνγκο δεν είναι μόνο ποίηση και μουσική, ούτε απλώς ένας ερωτικός χορός. Είναι ταυτόχρονα και κοινωνικός χορός που δίνει στους χορευτές τη δυνατότητα  να χαλαρώσουν, να διασκεδάσουν αλλά και να εκφράσουν τις πιο ευαίσθητες πλευρές της προσωπικότητάς τους, όπως τη χαρά, τη θλίψη, το πάθος τους…

Οι  διοργανωτές:

1) Η Μilonga “TOCA TANGO”

2) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καραϊσκάκη 9, Συκιές Τ.Κ.: 56626
Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία του Δικτύου
Φωτογραφίας του ΥΠΠO.

Tο Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, είναι ένας μοναδικός για την Ελληνική πραγματικότητα φορέας προώθησης της σύγχρονης δημιουργικής φωτογραφίας, που χρόνια τώρα, με έδρα της Θεσσαλονίκη, εργάζεται για τη διεύρυνση των πάσης φύσεως ορίων του φωτογραφικού μέσου. 
Με σχήμα, ευέλικτο αρκετά για να μπορεί να εξελίσσεται,  πήρε πολλές μορφές στη μακροχρόνια πορεία του, και ίσως γι΄ αυτό να κατάφερε να  συνεχίζει τη δυναμική του παρέμβαση στα της καλλιτεχνικής φωτογραφίας.
Με στόχο την ταυτόχρονη δημιουργία κοινού και δημιουργών, εργάζεται όλο το χρόνο, παντού όπου χρειαστεί.
Διδάσκοντας τη φωτογραφία σαν τέχνη και μέσον έκφρασης με δεκάδες εκθέσεις, προβολές, ομιλίες, παντός τύπου παρεμβάσεις και φυσικά, προσκλήσεις δημιουργών στη Θεσσαλονίκη (από Ελλάδα και εξωτερικό), φέρνει τη σύγχρονη δημιουργική φωτογραφία στο επίκεντρο  του προβληματισμού των φωτογράφων και των  κάθε είδους φίλων της φωτογραφίας.
Για τη διεθνή δράση του και για τις ανάγκες προώθησης της ελληνικής φωτογραφίας στο εξωτερικό είναι μέλος στην Ένωση Ευρωπαϊκών (μη κρατικών) Φεστιβάλ Φωτογραφίας και το Παγκόσμιο Δίκτυο Φωτογραφικών Κέντρων.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟ ΤΑΝΓΚΟ:ΒΗΜΑΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΣΕ ΜΥΣΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΡΟΜΟΥΣ