ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ -ΔΥΟ ΩΚΕΑΝΟΙ,ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΠΙΣΩ

Δύο Ωκεανοί, Μία Θάλασσα

Κάτι  γίνεται στο Μεξικό

Δύο Ωκεανοί, Μία Θάλασσα

 

Δύο Ωκεανοί, Μία Θάλασσα

Ομαδική έκθεση Ελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών, στο χώρο της Ελληνικής Κοινότητας στην Πόλη του Μεξικού.

Η έκθεση με θέμα και τίτλο «Δύο Ωκεανοί, Μία Θάλασσα» είναι η πρώτη φάση μιας φιλόδοξης προσπάθειας καλλιτεχνικής ανταλλαγής μεταξύ Ελλάδας και Μεξικού, με τίτλο «1ο EncontrARTE». Το όλο project έχει στόχο να προσεγγίσει καλλιτέχνες από τις δυο χώρες, να τους φέρει σε επαφή και κοινό μεταξύ τους διάλογο, και μέσω των καλλιτεχνικών ανταλλαγών, της διοργάνωσης εκθέσεων και επισκέψεων στις διασταυρούμενες χώρες, να συμβάλει στην ελάχιστη έστω γνωριμία και την πολιτιστική συνεργασία των λαών.

          Η πρωτοβουλία ανήκει στο Δημήτρη Βλάσση, υπεύθυνο του Τεχνοχώρου «Vlassis Art Com» ενός δραστήριου χώρου για τη σύγχρονη τέχνη με έδρα στη Θεσσαλονίκη και στη ζωγράφο Σοφία Κυριακάκη, εικαστικό Ελληνικής καταγωγής που διαμένει μόνιμα στο Μεξικό.

Η επιμέλεια των εκθέσεων έγινε από τη Σοφία Κυριακάκη και την ιστορικό τέχνης Ελένη Φαζάκη, που επιμελήθηκε και τον κατάλογο.

Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών του Σαν Λουίς Ποτοσί.

Συνέχισε την πορεία της στην Αρχιτεκτονική σχολή του Αυτόνομου Εθνικού Πανεπιστημίου του Μεξικού (UNAM),

ενώ από τις 14 εως τις 25 Μαρτίου 2009 θα φιλοξενηθεί και στο χώρο της Ελληνικής Κοινότητας στην Πόλη του Μεξικού.

          Η γενική διοργάνωση της περιοδείας της έκθεσης / παρουσίας των Ελλήνων δημιουργών στο Μεξικό έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών του Μεξικού, του Μεξικανικού Υπουργείου Πολιτισμού, της Ελληνικής Πρεσβείας στο Μεξικό, της Κυβέρνησης της Πολιτείας του Σαν Λουίς Ποτοσί, του Αυτόνομου Εθνικού Πανεπιστημίου του Μεξικού, της Γκαλερί  «Vlassis Art»,  και της Ελληνικής Κοινότητας στο Μεξικό.

      Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι: Λίλα Αγραφιώτη, Σαράντης Γκάγκας, Γεωργία Γρηγοριάδου, Αλέξανδρος Δημητριάδης, Δημήτρης Καρλαφτόπουλος, Βασίλης Καρκατσέλης, Σπύρος Κόκκινος, Απόστολος Κοτούλας, Σοφία Κυριακάκη, Γιώργος Πάλλης, Ηρώ Σιδέρη, Γιάννης Σταμενίτης.

Η δεύτερη φάση της συνάντησης και του όλου προγράμματος προβλέπει την παρουσίαση Μεξικανών καλλιτεχνών με αντίστοιχες εκθέσεις και περιοδείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μέσα στο 2010.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τεχνοχώροw «Vlassis Art Com» τηλ 2310 552 030, 6972 282 438

ΔΥΟ ΩΚΕΑΝΟΙ,ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ