Urban (R)evolutions

Urban (R)evolutions

Urban (R)evolutions: ένα συλλογικό screening project τουVideo Art Festival Μηδέν

Εκτός από τις βιντεοπροβολές, το Festival Μηδέν σχεδιάζει φέτος τη δημιουργία ενός συλλογικού έργου με εικαστικές και αρχιτεκτονικές προτάσεις για την πόλη της Καλαμάτας και το αστικό τοπίο γενικότερα.
Στο πλαίσιο της ενότητας “Urban (R)evolutions”, το φεστιβάλ καλεί όλους τους καλλιτέχνες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο, να στείλουν, εκτός από βίντεο, και αυτόνομες στατικές εικόνες μέσω e-mail, με στόχο τη δημιουργία ενός συλλογικού έργου-πρότασης για το αστικό περιβάλλον, που θα προβληθεί σε μορφή slide-show σε ανοιχτούς χώρους του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.
Οι στατικές εικόνες μπορεί να είναι φωτογραφίες, ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες, φωτομοντάζ, κολάζ, σχέδια, τρισδιάστατα γραφικά, αρχιτεκτονικές προτάσεις κλπ, με επεμβάσεις στο αστικό τοπίο, προτάσεις εικαστικής παρέμβασης στην πόλη κ.α.
Οι υποβαλλόμενες εικόνες θα πρέπει να είναι πρωτότυπα έργα ή φωτογραφίες, σε ανάλυση όχι μικρότερη από 800x600pixels, 72dpi, tiff, jpg ή bmp. Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες θα πρέπει να στείλουν μαζί με τις υποβαλλόμενες εικόνες τα πλήρη στοιχεία τους και ένα σύντομο βιογραφικό μέσω e-mail με τίτλο μηνύματος Urban-stills στο festivalmiden@gmail.com.
 
Προθεσμία  υποβολής εικόνων: 15 Μαΐου 2009
 
Για επιπλέον πληροφορίες και διευκρινίσεις επικοινωνήστε με την ομάδα του φεστιβάλ στο: info@festivalmiden.gr  ή στο festivalmiden@gmail.com
 
Ηλεκτρονική διεύθυνση αποστολής:
festivalmiden@gmail.com

URBAN (R)EVOLUTIONS