ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΙΣΩ

Αναδρομική Έκθεση Φωτογραφίας στον Πολυχώρο «Απόλλων»

Αναδρομική Έκθεση Φωτογραφίας στον Πολυχώρο «Απόλλων»

 

Αναδρομική Έκθεση Φωτογραφίας στον Πολυχώρο «Απόλλων»

της Νομαρχίας Πειραιά

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Εφήβων (Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε), διοργανώνει υπό την Αιγίδα της Νομαρχίας Πειραιά από 23 Σεπτεμβρίου έως και 5 Οκτωβρίου 2008, στον Πολυχώρο «Απόλλων», Ερμουπόλεως και Πηλίου 1 Καμίνια, Πειραιάς, έκθεση φωτογραφίας του εργαστηρίου φωτογραφίας του “Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε.” με τίτλο:

«Foto - Graffiti»

Το Παιχνίδι των Περιπλανήσεων στην Άγνωστη Πόλη

με το Βλέμμα των Ταξιδευτών του Χρόνου

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008, ώρα 20.00

Πολυχώρος «Απόλλων», Νομαρχίας Πειραιά

Ερμουπόλεως & Πηλίου 1, ΤΚ 18541 Καμίνια Πειραιάς

Τηλ/Fax 210 4539395

Διάρκεια Έκθεσης 23/9 – 5/10/2008

Αναδρομική Έκθεση Φωτογραφίας στον Πολυχώρο «Απόλλων»

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Εφήβων (Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε) είναι Μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης εφήβων με προβλήματα ψυχικής υγείας της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”, με διευθυντή τον κ. Βλ. Τομαρά, Αναπλ. Καθ. Ψυχιατρικής.

Η φωτογραφική Ομάδα των Ταξιδευτών του Χρόνου του Εργαστηρίου Φωτογραφίας του Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε., 16 έφηβοι και νέοι, ο εκπαιδευτής τους, φωτογράφος, Δημήτρης Μ. Μπούκας, και 4 συνεργάτες του Κέντρου παρουσιάζουν στον πάντα φιλόξενο «Πολυχώρο Απόλλων» και με την αμέριστη στήριξη του Νομάρχη Πειραιά κο Γιάννη Μίχα, την συνέχεια της νέας τους φωτογραφικής δουλειάς με τίτλο: «Foto – Graffiti» «Το Παιχνίδι των Περιπλανήσεων στην Άγνωστη Πόλη με το Βλέμμα των Ταξιδευτών του Χρόνου». Είναι μια περιπλάνηση που κράτησε τρία χρόνια στις άγνωστες γειτονιές της πόλης. Ένα παιχνίδι αναζήτησης και καταγραφής εικόνων από την νέα μόδα, την ζωγραφική των δρόμων, τα «Graffiti», και την μεταφορά τους, από τους γυμνούς και γκρίζους τοίχους των γκρεμισμένων σπιτιών, στις αίθουσες ενός εκθεσιακού χώρου. Σκοποί είναι η γνωριμία αυτής της νέας μορφής τέχνης των δρόμων και των καλλιτεχνών που τη δημιουργούν με το ευρύτερο κοινό, η συλλογή των πλέον αξιόλογων εικόνων και διάσωση αυτών από τη φθορά του χρόνου και τις καταστροφές των καθημερινών Βανδάλων, και τέλος, το πάντρεμα της Φωτογραφίας με την Ζωγραφική των Δρόμων δημιουργώντας έτσι το Foto- Graffiti® ή την Φωτο-Ζωγραφική®.

Επισημαίνεται ότι στόχος της έκθεσης δεν είναι μόνο η προβολή του έργου των εκπαιδευομένων του Κέντρου μας στη φωτογραφία, αλλά και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα που σχετίζονται με την προαγωγή της ψυχικής υγείας και την ένταξη των νέων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Καλώς ήρθατε στο www.photographyinfo.gr ένα website αφιερωμένο στη φωτογραφία. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ INFO.GR