15ος Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας - Athens Photo Festival

 

Το Athens Photo Festival που η διοργάνωσή του προγραμματίζεται για το φθινόπω-ρο του 2008 συνιστά φυσική συνέχεια του εικοσαετούς Διεθνούς Μήνα Φωτογραφίας στην Αθήνα που αποτέλεσε τον πρωτεύοντα και παλαιότερο ελληνικό θεσμό μαζικών εκδηλώσεων αφιερωμένο στην τέχνη της φωτογραφίας.
Σ’αυτήν τη μεταβατική περίοδο, που σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής πραγματοποιώντας ταυτόχρονα μια καινούργια αρχή, το φεστιβάλ υποδέχεται τη μελλοντική του μορφή και πορεία ξεπερνώντας το πλαίσιο που όριζε επί δύο δεκαετίες τη
διοργάνωση του φεστιβάλ το μήνα Οκτώβριο και διευρύνοντας τις πολιτιστικές του παρεμβάσεις καθόλη τη διάρκεια του φθι-
νοπώρου με κεντρικό μήνα εκδηλώσεωντον Νοέμβριο.
Πρόκειται για ένα διεθνούς εμβέλειας πολιτιστικό γεγονός που εντάσσεται σε ένα δίκτυο διεθνών φωτογραφικών διοργα-
νώσεων καθιστώντας και την Αθήνα επίκεντρο της διεθνούς φωτογραφικής σκηνής.
Επιδίωξη της διοργάνωσης είναι να διευρύνει την υπάρχουσα πλατφόρμα παρουσίασης της ετήσιας ελληνικής φωτογραφικής
παραγωγής και επαφής καλλιτεχνών από διαφορετικές χώρες.

Πρόσκληση συμμετοχής στην έκθεση «Νέοι Ελληνες Φωτογράφοι»


Tο Eλληνικό Kέντρο Φωτογραφίας προκηρύσσει την 17η Πανελλήνια Έκθεση Φωτογραφίας «Nέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2008» και απευθύνει πρόσκληση σε νέους Έλληνες δημιουργούς που επιθυμούν να λάβουν μέρος να υποβάλλουν την εργασία τους προς αξιολόγηση.H έκθεση θα πραγματοποιηθεί με την νέα της μορφή και πορεία τον Νοέμβριο του 2008, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 08 / 15ος Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας.


Ο θεσμός της έκθεσης Νέοι Έληνες Φωτογράφοι, που γεννήθηκε και μεγάλωσε πλάι στον Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας στην Αθήνα εισέρχεται δυναμικά στην τρίτη δεκαετία παρουσίας του στα καλλιτεχικά δρώμενα της χώρας. Στόχος της διοργάνωσης είναι να διευκολύνει την πρόσβαση νέων φωτογράφων στην καλλιτεχνική σκηνή, την ανάδειξη του έργου τους και να έρθουν σε επαφή με το ευρύ κοινό. Η έκθεση Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2008 διεξάγεται με την υποστήριξη της Γ.Γ. Νέας Γενίας. Την ευθύνη της διοργάνωσης φέρει το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας
Τσάμη Καρατάσου 15 117 42 Αθήνα Τηλ: 210 9210545

Υποβολή προτάσεων για συμμετοχή στο εκθεσιακό πρόγραμμα


Tο Eλληνικό Kέντρο Φωτογραφίας με την εξαγγελία της φετινής διοργάνωσης απευθύνει πρόσκληση σε καλλιτέχνες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο εκθεσιακό πρόγραμμα του Athens Photo Festival 08 / 15ος Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας με κεντρικό θέμα τη «Μεσόγειο».


Η κάθε πρόταση θα πρέπει να συντίθεται από ένα σύνολο δέκα έως είκοσι εικόνων. Τα έργα θα πρέπει να παρουσιάζουν το σύνολο ή μέρος μιας φωτογραφικής εργασίας και να έχουν ομοιογένεια στο περιεχόμενο και το ύφος.


Η υποβολή προτάσεων για του καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση λήγει στις 18 Αυγούστου 2008.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας
Τσάμη Καρατάσου 15 117 42 Αθήνα Τηλ: 210 9210545


ATHENS PHOTOFESTIVAL