ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ

ΠΙΣΩ

Παρέμβαση πολιτισμού στην δημοτική αγορά της Κυψέλης

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ

Διάρκεια: 23/01/07 - Σάββατο 3/02/07. Ώρες 18:00 - 22:00 καθημερινά.

 

Μια ομάδα καλλιτεχνών επιχειρεί μια ενεργητική παρέμβαση με τα έργα της στον διατηρητέο πλέον χώρο της δημοτικής αγοράς της Κυψέλης.
Εκφράζοντας έτσι την ανάγκη να συμβάλουν στη κοινή προσπάθεια των κατοίκων και άλλων φορέων, προκειμένου να διασωθεί ο χώρος σαν αυτοδιαχειριζόμενος, ώστε να αποτελέσει πολιτιστικό και κοινωνικό κέντρο.
Παρά τα διαφορετικά χαρακτηριστικά των συμμετεχόντων ζητούμενο είναι η δημιουργική συνύπαρξη και επικοινωνία.
Εξάλλου αν αναζητήσουμε την αρχική έννοια της αγοράς εμπεριέχεται σ΄ αυτή η συνάθροιση, η γόνιμη ανταλλαγή ιδεών. Εντέλει το ατομικό μες το συλλογικό.
Αν δεν αναπτύσσεται η ατομικότητα, βαλτώνει η συλλογικότητα.
Επιπλέον η ενέργεια που αντλείται απ τον χώρο και την ατμόσφαιρα της αγοράς, γεμάτη από τις μνήμες και τα υλικά των βιωμάτων που τον φόρτισαν, μπορεί να εκληφθεί ως πλαίσιο, μέσα στο οποίο δεν νοιώθουμε ότι καλούμαστε να υποταχθούμε αλλά να τον οικειοποιηθούμε και να προσθέσουμε την δική μας ενέργεια.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης,
Φωκίωνος Νέγρη 42.
Εγκαίνια: Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2007
Διάρκεια: 23/01/07 - Σάββατο 3/02/07. Ώρες 18:00 - 22:00 καθημερινά.
Κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις συναυλίες, παραστάσεις και δρώμενα για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε στα τηλέφωνα 6939457717, 6976137827.

Αθανασίου Κατέρινα - Αναστασόπουλος Ηλίας - Αραπάκης Αντρέας - Αραπάκη Κωνσταντίνα - Βεϊνόγλου Αύγουστος - Λακίδης Αντώνης - Λάριος Αντώνης - Μαυρίκος Γιώργος - Μονόπωλη Κατερίνα - Μπάτσιαρης Πέτρος - Nelson Jennifer - Ξυδιά Λήδα - Παναγιωτακοπούλου Δήμητρα - Παναγιωτόπουλος Στέλιος - Παυλή Λήδα - Παφίλης Βασίλης - Short Toby - Stokes Joseth - Φώσκολος Ριχάρδος