ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ – HAPPENING

ΠΙΣΩ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 9 -ΣΥΚΙΕΣ 56626
ΤΗΛ.: 2310 256 296

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ – HAPPENING


Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2007

Αίθριο παλιού ταχυδρομείου (κτίριο OLD POST) Τσιμισκή 22

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ - HAPPENING θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, από τις 9.00’ το πρωί μέχρι τις 3.00’ το μεσημέρι, στο χώρο του αιθρίου του Παλιού Ταχυδρομείου (κτίριο καταστήματος Old Post) και του πεζοδρομίου που βρίσκεται στην είσοδο του κτιρίου επί της οδού Τσιμισκή 22.

Η Εκδήλωση διοργανώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και εντάσσεται μεταξύ των δράσεων-προωθητικών ενεργειών που προγραμματίζει να υλοποιήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στο έτος 2007, με στόχο τη δημιουργία ενός ανανεωμένου προφίλ για την αγορά της πόλης μας.

Το happening θα περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, προβολή βίντεο και διαφανειών και λειτουργία στούντιο φωτογράφησης του κοινού. Επίσης θα υπάρχουν εικαστικές εγκαταστάσεις, χορός, μουσική και θέατρο δρόμου.

Συμμετέχουν:
Slide Show: Αχιλλέας Σαββόπουλος, Εγκατάσταση: Θανάσης Ράπτης, Studio: Βασίλης Καρκατσέλης, Σύγχρονος Χορός: Δρώσα Μάζα, Συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής: Ατθίδες, Happening: Σάκης Οταμπασίδης, μουσικό happening: Χρήστος Μπάρμπας, Video Clips: Vorlike, Ταινίες μικρού μήκους: Ομάδα Ανάργυροι, Τηλεοπτικό Δίκτυο: Σταύρος Δαγτζίδης.
Φωτογραφίες: Καίτη Παπαναούμ, Σάκης Οταμπασίδης, Θοδωρής Σινάνης, Σταύρος Δαγτζίδης, Ευθύμης Μουρατίδης, Θανάσης Ράπτης, Αθηνά Κάλτσικα, Βασίλης Καρκατσέλης, Γεωργία Κουρκουνάκη, Στέλιος Λάλας.

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στην προσπάθειά του να ανοίξει τα όρια της φωτογραφίας και προς τους δημιουργούς και προς το κοινό της, διοργανώνει μία ακόμη ολιγόωρη παρέμβαση στην πόλη του, με τον χαρακτήρα της ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ.
Σε έναν χώρο της αγοράς, στην καρδιά του κέντρου της πόλης, την τελευταία ημέρα των εκπτώσεων, στήνει ένα περιβάλλον που θα φιλοξενήσει μία γιορτή με πρωταγωνιστές τη φωτογραφία, τη μουσική, το θέατρο, το video και άλλους εξωφωτογραφικούς παρονομαστές. Μία συναρμογή ετερόκλητων μορφών έκφρασης και δράσης, με happenings και performances, από το πρωί μέχρι το απόγευμα, θα προσπαθήσει με τη συνέργια των παρόντων δημιουργών και τη βοήθεια των ενεργητικών θεατών, στη βάση ενός ελάχιστου προγράμματος, να διευρύνει τις μορφές επικοινωνίας, και με το φωτογραφικό έργο, και μεταξύ των ίδιων των δημιουργών.
Σε μία στοά, που μπορεί να θυμίζει τους παραδοσιακούς χώρους εκθέσεων έργων, ένα εσωτερικό και σκεπασμένο με τζαμαρία αίθριο πολυκατοικίας, με τα μπαλκόνια του, προέκταση της παραπάνω στοάς και το πλατύ μπροστά τους πεζοδρόμιο, με τα δένδρα του, τα κλουβιά του τηλεφώνου και τους κάδους απορριμμάτων, θα είναι το σκηνικό εντός του οποίου θα αναπτυχθεί η δράση και η διάδραση.


Περισσότερες πληροφορίες: Β.Καρκατσέλης 6942860890