ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

MASTER CLASS

ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

ΠΙΣΩ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ MASTER CLASS

ΦΩΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ-MME

MASTER CLASS

ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Master Class με τίτλο «Από την πρώτη γραμμή»

Διοργανώνει το Σάββατο 28 Απριλίου, 10:00-15:00, στην Αποθήκη Γ’ (Λιμάνι) το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 19ης Διεθνούς Φωτογραφικής Συγκυρίας / PhB με τους φωτοδημοσιογράφους

Dusan Vranić (Associated Press),

Γιάννη Μπεχράκη (Reuters) και

Λευτέρη Πιταράκη (Associated Press)

Το τμήμα ΦΩΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ-MME φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα συνάντησης και ανάπτυξης του διαλόγου για τη χρήση και τη διαχείρηση της φωτογραφικής εικόνας στα μαζικά μέσα ενημέρωσης και αποσκοπεί να αναδείξει ζητήματα επαγγελματικής πρακτικής και δεοντολογίας σε έναν πεδίο που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη. Το τμήμα αυτό, απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες και ειδικούς του χώρου της φωτοδημοσιογραφίας, όσο και σε ένα ευρύτερο κοινό.

Το συγκεκριμένο Master Class πραγματοποιούν τρεις εν ενεργεία Φωτοδημοσιογράφοι, οι οποίοι απαθανατίζουν με την κάμερα τούς εικόνες τις ‘πρώτης γραμμής’.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Γ. Μπεχράκης και Λ. Πιταράκης

«Η ανάγκη της κάλυψης των γεγονότων μας φέρνει κοντά στα δρώμενα. Έχοντας επίγνωση αυτής την αναγκαιότητας και προσπαθώντας να ρίξουμε φως στα τεκταινόμενα, ενημερώνουμε και κάποιες φορές αφυπνίζουμε συνειδήσεις».

Υπεύθυνος Τμήματος Φωτοδημοσιογραφίας: Δημήτρης Κοσμίδης

Σύμβουλος: Ηρακλής Παπαϊωάννου

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό