ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΤΟ ΝΕΡΟ ΩΣ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ

ΠΙΣΩ

Έκθεση φωτογραφίας για το νερό ως πηγή ζωής

Έκθεση φωτογραφίας για το νερό ως πηγή ζωής

Έκθεση φωτογραφίας για το νερό ως πηγή ζωής αλλά και έμπνευσης στο Μουσείο Ύδρευσης της Θεσσαλονίκης (από μόνο του ένα ακόμη έργο τέχνης), την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2007, 6.30 μ.μ., παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού (22 Μαρτίου), την ώρα που το κτήριο λούζεται από το ηλιοβασίλεμα…

Το «νερό ως πηγή έμπνευσης», μακριά από διυλιστήρια, βιολογικούς και σωληνώσεις, περνά από… φωτογραφικό φίλτρο στην έκθεση που διοργανώνουν από κοινού η Εταιρεία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. και το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στο Μουσείο Ύδρευσης της πόλης.

Την έκθεση με τίτλο «Νερό, πηγή έμπνευσης» έχει προσκληθεί να εγκαινιάσει ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γ. Καλαντζής, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2007, 6.30 μ.μ., παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού (22 Μαρτίου).

Έκθεση φωτογραφίας για το νερό ως πηγή ζωής

Το νερό της θάλασσας, των ποταμών, ακόμα κι αυτό που τρέχει σε έναν παραδοσιακό νερόμυλο ή αυτό που… εξατμίζεται σε ένα ιστορικό χαμάμ, με την ανθρώπινη παρουσία και χωρίς αυτήν, «εγκλωβίζεται» στα καρέ 15 συνολικά φωτογράφων. Συγκεκριμένα συμμετέχουν με έργα τους οι: Σταύρος Δαγτζίδης, Στέργιος Καλέσης, Γεωργία Καραγιαννοπούλου, Βασίλης Καρκατσέλης, Ελπίδα Κάτσικα, Κώστας Κίτσος, Γιάννης Μήλτσιος, Ευθύμης Μουρατίδης, Τάσος Ντεγιάννης, Ηλίας Παπαδόπουλος, Καίτη Παπαναούμ, Ελευθερία Πετρίδου, Χριστίνα Παπαφράγκου, Θανάσης Ράπτης και Μαρία Τσομπάνογλου.

Η έκθεση θα διαρκέσει δύο μήνες (21/3 έως 20/5/2007) και είναι ανοιχτή για το κοινό Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 π.μ. - 2 μ.μ. Το Μουσείο Ύδρευσης (26ης Οκτωβρίου 49, στάση ΦΙΞ, Σφαγεία) στεγάζεται στο συγκρότημα του παλιού Κεντρικού Αντλιοστασίου του άλλοτε Οργανισμού Υδρεύσεως Θεσσαλονίκης (πρώην ΟΥΘ), που κατασκευάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα (1890-94). Στα αποκατεστημένα κτίρια του μουσείου οργανώνονται επισκέψεις μαθητών, ενώ υλοποιούνται και εκπαιδευτικά προγράμματα για το νερό και την ύδρευση γενικότερα (πληροφορίες: Δ. Καρασαββίδης, τηλ. 2310 514.029).

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΤΟ ΝΕΡΟ ΩΣ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ