ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

LANDSCAPE PHOTOGRAPHY

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (ΣΤΗ ΦΥΣΗ) ΣΤΟ ΤΟΠΙΟ

ΠΙΣΩ

 

LANDSCAPE PHOTOGRAPHY

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (ΣΤΗ ΦΥΣΗ) ΣΤΟ ΤΟΠΙΟ

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας τον αγώνα (και το παιχνίδι) για διεύρυνση των ορίων της φωτογραφίας, ετοιμάζει για το Καλοκαίρι του 2008, μία φωτογραφική παρέμβαση στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων, στη Θράκη.

Καλεί τους δημιουργούς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτό το project, να υποβάλουν προσχέδια του έργου (με πλήρη ανάπτυξη των υλικών και του θέματος) που προτείνουν, μέχρι την 20η Φεβρουαρίου του 2008.

Τα σχέδια πρέπει να λάβουν υπ όψη τους ότι τα φωτογραφήματα θα παραμείνουν στον υπαίθριο χώρο της αρχαίας πόλης των Αβδήρων, εκτεθειμένα σε καιρικές συνθήκες, τουλάχιστον για τρεις μήνες.

Τα Άβδηρα ήταν η πατρίδα του φιλόσοφου Ανάξαρχου, του θεμελιωτή της ατομικής θεωρίας Δημόκριτου και του δασκάλου του Λεύκιππου, του σοφιστή Πρωταγόρα, του επικού ποιητή Νικαίνετου, του ιστορικού Εκαταίου και πολλών άλλων.

Το μέγεθος των έργων μπορεί (ίσως πρέπει) να είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό των έργων που προορίζονται για μία γκαλερί, ώστε να μη χαθούν στο περιβάλλον. (Πρόταση είναι και όχι υποχρέωση.)

Τα υλικά έκθεσης και ανάρτησης μπορεί να είναι οτιδήποτε μπορεί να αντέξει στο χρόνο και τον καιρό, πρέπει όμως να θεωρηθεί δεδομένο το ότι θα σέβονται τον αρχαιολογικό χώρο και τους χιλιάδες επισκέπτες του, (κάθε ηλικίας και εθνικότητας), με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό (για διοργανωτές και δημιουργούς) και χωρίς να μεταφράζεται ότι επιζητούμε έργα light και δίχως προβληματισμό ή πείραμα.

Το κόστος των έργων επιβαρύνει το δημιουργό τους. Επί μέρους χορηγοί παραγωγής έργου θα γίνουν δεκτοί και θα αναφερθούν στο σχετικό κατάλογο.

Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στους ενδιαφερόμενους, σε σύντομο χρονικό διάστημα, από το ίδιο κανάλι επικοινωνίας. Σχετικές ερωτήσεις ίσως μας βοηθήσουν να συγκεκριμενοποιήσουμε λεπτομέρειες, πριν αυτές προκύψουν. (Βασίλης Καρκατσέλης katselis@the.forthnet.gr)

Ο επιμελητής της έκθεσης δεν έχει καθοριστεί ακόμη για απευθείας συνεννόηση.

Όπως και σε άλλα αντίστοιχα πειραματικά προγράμματα του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ζητούμενο είναι η φαντασία στον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε τη φωτογραφία, στο πως αυτή θα δεθεί (πιθανώς) με άλλα υλικά και στο βαθμό που αυτή θα ξεπεράσει δεδομένες φόρμες.

Καλή έμπνευση και δημιουργία.

LANDSCAPE PHOTOGRAPHY - Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (ΣΤΗ ΦΥΣΗ) ΣΤΟ ΤΟΠΙΟ