ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΠΙΣΩ

 

Έκθεση Φωτογραφίας - Γιάννης Βλαχάκης φωτογραφίζοντας για τα παιδιά του κόσμου

ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
Διάρκεια: 8 έως 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

Έκθεση Φωτογραφίας - Γιάννης Βλαχάκης φωτογραφίζοντας για τα παιδιά του κόσμου

Τα έσοδα της έκθεσης θα δωθούν για την οικονομική ενίσχυση του σωματείου "ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ".

Η πρώτη αιτία θανάτου και αναπηρίας των παιδιών στην Ελλάδα. είναι τα ατυχήματα. Τα παιδικά ατυχήματα μπορούν να συμβούν σε όλα τα παιδιά, οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε. Συμβαίνουν ξαφνικά και μας βρίσκουν πάντα απροετοίμαστους.

Το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει στην χώρα μας οδήγησε μια ομάδα γιατρών και γονέων να ιδρύσουν το μη κερδοσκοπικό σωματείο:

«ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ»

για να συμβάλλουν στην ουσιαστική μείωση των παιδικών ατυχημάτων και στην σωστή αντιμετώπιση τους.

Τρεις καθοριστικοί παράγοντες μπορούν να αλλάξουν ριζικά την δραματική πραγματικότητα:

α) η πρόληψη των παιδικών ατυχημάτων, που μπορεί να μειώσει την συχνότητα και την σοβαρότητα των ατυχημάτων έως και 50%. Το Σωματείο κάνει παρουσιάσεις για την πρόληψη σε σχολεία. Μέχρι στιγμής έχει μιλήσει σε πάνω από 20.000 παιδιά.

β) η εκπαίδευση γιατρών στις ιδιαιτερότητες του παιδικού τραύματος. Το Σωματείο οργανώνει 2 σεμινάρια το χρόνο όπου Έλληνες και ξένοι ειδικοί εκπαιδεύουν γιατρούς από όλη την Ελλάδα στην ανάνηψη και στην αντιμετώπιση επειγόντων παιδιατρικών περιστατικών. Μέχρι σήμερα έχουν ήδη εκπαιδευτεί 400 Έλληνες γιατροί.

γ) η δημιουργία Κέντρων Επειγόντων Περιστατικών για παιδικά τραύματα, ενταγμένα σε Δημόσια και σε Ιδιωτικά Νοσοκομεία. Το κάθε Κέντρο θα πρέπει να είναι στελεχωμένο με εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και να έχει άμεση πρόσβαση σε ιατρούς όλων των απαιτουμένων ειδικοτήτων.

Για την δημιουργία των Κέντρων αυτών απαιτείται πρώτα απ’ όλα η καταγραφή των παιδικών ατυχημάτων στη χώρα μας. Το έργο αυτό έχει αναλάβει και ήδη εκτελεί το Σωματείο με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Η «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» γνωρίζει καλά το μέγεθος αυτού του έργου αλλά, συγχρόνως, πιστεύει ότι η υλοποίηση του αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Εάν βοηθήσουμε όλοι μπορούν να παύσουν τα ατυχήματα να είναι η πρώτη αιτία θανάτου και αναπηρίας των παιδιών μας.

«ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ»

ΓΥΘΕΙΟΥ 1Α, ΧΑΛΑΝΔΡΙ 152 31
Τηλέφωνα: 6741 933, 6740 118, Fax: 6724 536

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ