ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΝΙΚΑΣ ΑΝΑΣΑΙΝΟΝΤΑΣ ΧΡΩΜΑΤΑ ΓΗΣ

ΠΙΣΩ

Έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Μπαμπανίκα με τίτλο
«Ανασαίνοντας χρώματα γης»

ALMIRA Beach Bar, Παραλία Κατερίνης, 14-24 Ιουλίου 2007


Το ALMIRA beach bar στην Παράλια Πιερίας και το Αθλητικό & Πολιτιστικό Σωματείο «ΑΕΤΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ» διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας του κατερινιώτη φωτογράφου Νίκου Μπαμπανίκα.

Ο Νίκος Μπαμπανίκας γεννήθηκε το 1959 στην Κατερίνη. Ζει και εργάζεται στο Χίλβερσουμ της Ολλανδίας. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη φωτογραφία. Το ενδιαφέρον του εστιάστηκε σε φωτογραφίες από ταξίδια τα οποία έφεραν στη ζωή του άγνωστες και πρωτόγνωρες εικόνες. Έχει ταξιδέψει σε πολλά μακρινά κι εξωτικά μέρη του πλανήτη.
Η πρώτη φωτογράφηση έγινε το 1993 σε ένα ταξίδι στο Έβερκλεϊντς της Φλόριδα στις Η.Π.Α. Από τότε ξεκίνησε με πάθος να εμβαθύνει στα μυστικά της φωτογραφίας μέσα από τα ταξίδια του: Τζαμάικα, Σουμάτρα, Ιάβα, Μπαλί, Μεξικό, Βολιβία, Περού, Γουατεμάλα, Μπελιζέ, Ονδούρα, Ισημερινός, Ινδία, Ταϊλάνδη, Λάος, Σιγκαπούρη, Νεπάλ, Συρία, Ιορδανία, Ζανζιβάρη, Νότια Αφρική, Κένυα, Τανζανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία, Δανία, Γιουγκοσλαβία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία, Σουηδία, Φινλανδία, Εσθονία, Λετονία, Αγγλία.


Η πρώτη του έκθεση φωτογραφίας έγινε το 2001 στην γκαλερί «μάτι»-Κατερίνη, με πορτραίτα. Το 2003 έγινε η επόμενη έκθεσή του στην γκαλερί «Ηλιάτορας»-Κατερίνη, με ναούς από όλα τα μέρη που ταξίδεψε.
Η δουλειά του μέχρι σήμερα διαιρείται σε επτά θεματικές ενότητες:
1) Καθημερινά στιγμιότυπα, 2) Αρχιτεκτονική & Μουσεία, 3) Αρχιτεκτονική-Πόρτες, 4) Άνθρωποι, 5) Τοπία, 6) Τοπία-Ολλανδία, 7) Ζώα.

Το ALMIRA beach bar για δέκα (10) μέρες θα φιλοξενήσει σαράντα (40) περίπου γιγαντοφωτογραφίες από όλο τον κόσμο, ειδικά επεξεργασμένες, σε ειδικές κατασκευές, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΝΙΚΑΣ ΑΝΑΣΑΙΝΟΝΤΑΣ ΧΡΩΜΑΤΑ ΓΗΣ