ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2007

ΠΙΣΩ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2007

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2007
Εκθέσεις Φωτογραφίας και άλλες εκδηλώσεις
από την Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας

Κοίτη Πηνειού  - Γέφυρα Αλκαζάρ
Διάρκεια έκθεσης από 16 έως 22 Ιουνίου 2007

Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας, πιστή πάντα στο καλοκαιρινό ραντεβού, όπως και τα προηγούμενα 5 χρόνια, έτσι και φέτος, θα συμμετέχει στο φεστιβάλ Πηνειού με διάφορες εκδηλώσεις.
Το φεστιβάλ Πηνειού πραγματοποιείται φέτος από 16 έως 22 Ιουνίου 2007 και συνδιοργανώνεται από 60 φορείς όπως: Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Λαρισαίων, Λέσχες Πολιτισμού, Δημοτική Πινακοθήκη, Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας, Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας, Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο, κλπ.
Το ενδιαφέρον και η μοναδικότητα του Φεστιβάλ Πηνειού είναι ότι οι συνδιοργανωτές φορείς, εκτός του ότι έχουν ο καθ’ ένας ξεχωριστά το δικό του περίπτερο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ παρουσιάζουν τις δράσεις τους με εκδηλώσεις, έντυπο υλικό, μουσικά και θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις φωτογραφίας, ταινίες κλπ.
Το 2006 επισκέφθηκαν το Φεστιβάλ 120.000 θεατές. Φέτος έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε το φεστιβάλ να μπορεί να φιλοξενήσει το διπλάσιο αριθμό επισκεπτών.
Το φετινό Φεστιβάλ φιλοξενεί «παραποτάμιες» πόλεις της Ευρώπης, με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών, σχετικά με τον πολιτισμό και την οικολογία. Στόχος είναι η διαμόρφωση συνείδησης για την οικολογική ισορροπία του ποταμού και η προσέλκυση τουριστών από την Ελλάδα. και το εξωτερικό.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας έχει ως εξής:
- Έκθεση φωτογραφίας των νέων μελών της Φ.Λ.Λ. με ελεύθερο Θέμα που θα διαρκέσει από 16 έως 22 Ιουνίου 2007.
Στην έκθεση συμμετέχουν τα παρακάτω 9 νέα μέλη:
Αραμπατζή Άννα, Αραμπατζή Ελπίδα, Γεωργόπουλος Χρήστος, Δαλαμάγκα Δήμητρα, Δημοπούλου Αγνή, Δοξαριώτης Γιώργος, Καϊμακάμης Θάνος, Τσομάκος Κωνσταντίνος και Χάπος Γιώργος.
- Έκθεση φωτογραφίας των παλαιών μελών της Φ.Λ.Λ. με ελεύθερο Θέμα που θα διαρκέσει από 16 έως 22 Ιουνίου 2007.
Στην έκθεση συμμετέχουν τα παρακάτω 19 μέλη:
Ζαφειρίου Βασίλειος, Θεοδωράκης Ζουλιέτα, Κακάνης Μιχαήλ, Κατσάκος Ανδρέας, Κατσιαβός Γεώργιος, Κουσιώρας Ευάγγελος, Κυρατζούλης Ιωάννης, Μάντζιαρης Κωνσταντίνος, Μπαρμπή Χριστίνα, Νατσιούλης Φώτης, Ξαντινίδης Σταύρος, Οτατζόγλου Σοφία, Πάλλης Δημήτριος, Παπαγεωργίου Παναγιώτης, Παπανδρέου Θωμάς, Παπαστεργίου Δημήτριος, Στάμου Βάγια, Τσακμάκη Μαρία και Χατζάρα Ελένη.
- Πραγματοποίηση μαθημάτων φωτογραφίας σε παιδιά κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Πηνειού
- Πραγματοποίηση δύο (workshop) φωτογραφικών εξορμήσεων στο χώρο του Φεστιβάλ, που θα απευθύνεται μόνο σε παιδιά τα οποία κατά τη διάρκεια των φωτογραφήσεων θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν οποιαδήποτε απορία έχουν πάνω στη φωτογραφία και την φωτογραφική μηχανή, και πάρουν έτσι μια γεύση του μαγικού κόσμου της φωτογραφίας.
- Σταντ με παράθυρο για αναμνηστικές φωτογραφίες με θέμα το Φεστιβάλ Πηνειού.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2007