ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΑΠΡΟΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ - ASPECTS OF BALKAN PHOTOGRAPHY

ΠΙΣΩ

ΑΠΡΟΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ - ASPECTS OF BALKAN PHOTOGRAPHY

«Στη γειτονιά του Αίμου» - Εικαστικός περίπατος στην Παλιά πόλη της Ξάνθης

ΑΠΡΟΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ASPECTS OF BALKAN PHOTOGRAPHY

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
www.fkth.gr

Η Φιλοπρόοδη  Ένωση  Ξάνθης διοργανώνει σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκθέσεις φωτογραφίας από τις 3 έως τις 30 Νοεμβρίου του 2007, που εντάσσονται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Στη γειτονιά του Αίμου» - Εικαστικός περίπατος στην Παλιά πόλη της Ξάνθης.

Τίτλος: ΑΠΡΟΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ - ASPECTS OF BALKAN PHOTOGRAPHY Παραγωγή εκθέσεων: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Οι εκθέσεις θα φιλοξενηθούν σε κεντρικούς χώρους της Ξάνθης (Λαογραφικό Μουσείο, πολυχώρος του βιβλιοπωλείου Παπασωτηρίου, καφέ ΚΟΚΟΡΙ και ΑΝΩ ΚΑΤΩ.
 
Συμμετέχουν: Μουρατίδης Ευθύμης, Κουρκουνάκη Γεωργία, Δαγτζίδης Σταύρος, Καρκατσέλης Βασίλης, Ράπτης Θανάσης, Παπαναούμ Καίτη(HEL), Teodor Radu Pantea (RO), Emin Koumbaratzi (FYROM), Manolovic Slobodan, Tijana Rancic, Branislav Stankovic (SER), Anton Chemishanov, PetarPeshev (BUL), Silva Bingaz (TUR).

Στις πολυποίκιλες κοινωνίες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης η τέχνη εξελίσσεται και μιλά προς εαυτόν και το κοινό της, με διαφορετικούς τρόπους, δύναμη και υποδηλούμενα, με σύνθετα και απλά λεξιλόγια, με ερωτήσεις κλασσικές, αλλά και για θέματα του σήμερα.
Η έκθεση φωτογραφίας του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που θα παρουσιαστεί στην Ξάνθη, αναλαμβάνει να περιλάβει κάποιες από αυτές τις σύγχρονες εκδοχές αυτού του εικαστικού μέσου και κάποιους από τους τρόπους που η φωτογραφία επιτυγχάνει να συλλαμβάνει τον κόσμο σε εικόνες.
Χωρίς ακρότητες, φωτογράφοι από τις Βαλκανικές χώρες, μέσω διαφορετικών προσεγγίσεων του πραγματικού και με διαφορετικούς ορισμούς περί του τι είναι και τι φωτογραφίζει σήμερα η φωτογραφία, με διαφορετικά υλικά, τεχνικές και διαστάσεις, προτείνουν προς δημόσιο διαλογισμό και διάλογο, με το καλλιτεχνικά μορφωμένο αλλά και το ευρύτερο κοινό, έργα σημεία.

ΑΠΡΟΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ - ASPECTS OF BALKAN PHOTOGRAPHY