ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Francesco Scavullo (1929 – 2004) - "CELEBRITY PORTRAITS"

ΠΙΣΩ

CELEBRITY PORTRAITS

FRANCESCO SCAVULLO
(1929 - 2004)

"CELEBRITY PORTRAITS"

14 Σεπτεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2007

Francesco Scavullo (1929 – 2004) - "CELEBRITY PORTRAITS"

Το Μουσείο Herakleidon, Experience in Visual Arts, έχοντας τα αποκλειστικά δικαιώματα για την Ελλάδα. από το Ίδρυμα Scavullo και σε συνεργασία με την Motion Picture Group Inc. www.scavulloeditions.com παρουσιάζει από 14 Σεπτεμβρίου έκθεση για τον διάσημο Νεοϋρκέζο φωτογράφο Francesco Scavullo (1929 – 2004). Πρόκειται για το πρώτο επίσημο αφιέρωμα στο μεγάλο καλλιτέχνη που διοργανώνεται στη χώρα μας, στα πλαίσια του 14ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΗΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, στην Αθήνα. Θα παρουσιασθούν περίπου ενενήντα (90) φωτογραφίες – πορτρέτα διασημοτήτων, στις οποίες απεικονίζονται οι γλυπτικές ιδιότητες της ομορφιάς και του χαρακτήρα των ανθρώπων.

Αναγνωρισμένος ως ένας από τους μεγαλύτερους φωτογράφους και προσωπογράφους της Αμερικής, ο Scavullo έχει συλλάβει στο φιλμ μερικές από τις πιο διάσημες προσωπικότητες του 20ού αιώνα. Διάσημος, όσο και οι άνθρωποι που φωτογράφισε, ο Scavullo, για περισσότερα από 50 χρόνια, αποθανάτισε διασημότητες από κάθε τομέα επαγγελματικής δραστηριότητας. Στο εκλεκτικό αυτό μίγμα ανθρώπων, συμπεριλαμβάνονται αναδυόμενοι και καθιερωμένοι αστέρες στο χώρο της μόδας, της ομορφιάς, της μουσικής, του κινηματογράφου, του θεάτρου, του αθλητισμού κλπ, όπως είναι οι Mick Jagger, Grace Jones, Muhammad Alli, Michael Baryshnikov, Sting, Janis Joplin, Bernadette Peters, Iman, Diana Ross, Cher, David Bowie, Luciano Pavarotti, Ravi Shankar, Lena Horne, Deborah Harry, Salvador Dali και movie stars όπως η Julie Andrews, Paul Newman/Joanne Woodward, Brad Pitt, Isabella Rossellini, Bette Davis, Anthony Hopkins, Lauren Bacall, Sophia Loren, Liza Minnelli, Barbra Streisand, Faye Dunaway, Susan Sarandon, Rene Russo, Elizabeth Taylor, Glenn Close και η Bette Midler.

Οι φωτογραφίες του κόσμησαν τα εξώφυλλα των περιοδικών Vogue, Cosmopolitan, Rolling Stone, Life, Time, Newsweek, Town and Country, Harper’s Bazaar, Mademoiselle, Glamour, Harper’s and Queen, L’Officiel και Max και αποτελούν μέρος της μόνιμης συλλογής του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης (ΜΟΜΑ), του Μουσείου Guggenheim, καθώς και του Μουσείου Amon Carter στο Forth Worth, στο Texas. Έργα της αναδρομικής του έκθεσης έχει συμπεριληφθεί στις μόνιμες συλλογές των κυριότερων διεθνών μουσείων, ειδικότερα δε στην National Portrait Gallery και στο Ινστιτούτο Smithsonian.

CELEBRITY PORTRAITS