ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ/ΦΣΚ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΠΙΣΩ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ/ΦΣΚ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

Δελτίο τύπου 25.7.07

Από φέτος, το αξίας € 2,000 βραβείο για το καλύτερο φωτογραφικό βιβλίο της χρονιάς που από το 2003 απονέμεται κατά τη διάρκεια των Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων έχει χορηγό τον Δήμο Κυθήρων, και ονομάζεται πια Βραβείο Δήμου Κυθήρων. Η κριτική επιτροπή 2007 αποτελείται από τον φωτογράφο και δάσκαλο φωτογραφίας Γιώργο Δεπόλλα, από τον φωτογράφο και επιμελητή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρακλή Παπαϊωάννου και από τον Γιάννη Σταθάτο, φωτογράφο και καλλιτεχνικό διευθυντή των Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων. H κριτική επιτροπή κοινοποίησε σήμερα τα ονόματα των πέντε υποψηφίων που επέλεξε μεταξύ των βιβλίων που υπέβαλλαν εκδότες και φωτογράφοι, θεωρώντας πως οι τίτλοι αυτοί μπορούν ήδη να χαρακτηρισθούν ως τα πέντε καλύτερα ελληνικά φωτογραφικά βιβλία της χρονιάς:

Γιάννης Κόντος: Α-πορίες. Καστανιώτης, Αθήνα 2007.
Καμίλο Νόλλας: Καπνομάγαζα. Καστανιώτης, Αθήνα 2007.
Παλαιά και Νέα Κόρινθος, 1850-1980: Φωτογραφικό χρονικό ενός και πλέον αιώνα. Επιμέλεια Βασίλης Ξύδης. Κορινθιακή Εστία Λέων Σγουρός, 2006.
Πάρις Πετρίδης: Σημειώσεις στην άκρη του δρόμου. Εκδόσεις Άγρα, Αθήνα 2006.
Η φωτογράφος Βούλα Παπαΐωάννου. Επιμέλεια Φανή Κωνσταντίνου. Εκδόσεις Άγρα & Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα 2006.


To Βραβείο Δήμου Κυθήρων/Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων 2007 θα απονεμηθεί στα Κύθηρα το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στο τέλος του ΣΤ’ Συνεδρίου για την Ιστορία της Ελληνικής Φωτογραφίας.

Υποψήφια για το βραβείο είναι όσα βιβλία δημοσιεύονται στην Ελλάδα. ή στην ελληνική γλώσσα κατά τους δώδεκα προηγούμενους μήνες και έχουν ως κύριο θέμα την ελληνική ή διεθνή φωτογραφία. Υποψήφιες θεωρούνται οι εξής εκδόσεις: φωτογραφικές μονογραφίες, φωτογραφικά λευκώματα, ανθολογίες και συλλογικά λευκώματα, κριτικές, ιστορικές ή κοινωνιολογικές μελέτες, βιβλία σχετικά με την ιστορία της φωτογραφίας και κατάλογοι εκθέσεων. Το χρηματικό βραβείο απονέμεται στον φωτογράφο (στη περίπτωση λευκώματος), στον συγγραφέα (στη περίπτωση μελέτης) ή στον επιμελητή (στη περίπτωση ιστορικού ή συλλογικού έργου).

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ/ΦΣΚ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ