ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΦΩΤΟΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

ΠΙΣΩ

Φωτοευκαιρίες

 

Φωτοευκαιρίες

Οι "φωτοευκαιρίες" ο Ευρωπαικός Διαγωνισμός φωτογραφίας για νέους με νοητική υστέρηση που διοργάνωσε η Εστία ολοκληρώθηκε.

Φωτοευκαιρίες

Έντεκα Ευρωπαϊκά κράτη, παραπάνω από 400 νέοι από συμμετείχαν στο διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργάνωσε η Εστία με την ευκαιρία των 25 ετών λειτουργίας της αλλά και του 2007, Ευρωπαικού Έτους Ίσων Ευκαιριών για όλους.
Ο διαγωνισμός είχε θέμα, «ίσες ευκαιρίες» και απευθυνόταν σε νέους με νοητική υστέρηση που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σκοπός μας ήταν η κατάδειξη της ικανότητας των ατόμων με αναπηρία να συμμετέχουν ισότιμα και να δημιουργούν.
Η προσέγγιση του θέματος από τους νέους φωτογράφους αναπτύχθηκε μέσα από μια ευρεία γκάμα θεματικών ενοτήτων, με κυριότερες τη συμμετοχή, την έκφραση, το αστικό και φυσικό περιβάλλον, τα σπορ, τις τέχνες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η αξιολόγηση των έργων και η ανάδειξη των νικητών έγινε από επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν γνωστοί Έλληνες φωτογράφοι.


Η τελετή βράβευσης θα γίνει στην Αθήνα στις 13 Ιουνίου και θα απονεμηθούν βραβεία για τα έργα τους, στους:
Πέτρο Χριστοδουλίδη (Κύπρος)
Michael Espiritu (Γερμανία)
Camilla Holkmvist (Σουηδία) και
Καρασμαίλη Βασίλη (Ελλάς)


Δύο από τις φωτογραφίες θα αποτελέσουν το θέμα αφισών που θα εκτυπωθούν και διανεμηθούν σε Ευρωπαικό επίπεδο, συμβάλλοντας στη διάδοση των σκοπών του Ευρωπαϊκού Έτους Ίσων Ευκαιριών για όλους.


Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του Διαγωνισμού θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και την Εθνική Υπηρεσία του Προγράμματος ¨ΝΕΟΛΑΙΑ¨ για την υποστήριξή τους, καθώς και το φωτογράφο κύριο Ντίνο Διαμαντόπουλο για τη βοήθειά του.

ΦΩΤΟΕΥΚΑΙΡΙΕΣ