Από την πιο ακριβή Φωτογραφία στην δεύτερη πιο ακριβή Φωτογραφία

Οι φωτογραφίες στις δημοπρασίες

Δεν πάνε παρα μερικοί μήνες από την δημοσίευση της είδησης για την πώληση σε δημοπρασία  μιας φωτογραφίας του Man Ray στην μεγαλύτερη τιμή που είχε πουληθεί μια φωτογραφία μέχρι τότε για το ποσό των 12,4 εκατομμυρίων δολαρίων (Δείτε τα άρθρα Η ακριβότερη φωτογραφία που πουλήθηκε σε δημοπρασία   και Η πιο ακριβή φωτογραφία από το ένα μέχρι το δέκα)και διαβάσαμε πάλι την είδηση ότι μια φωτογραφία ενός άλλου από τους πατριάρχες της φωτογραφίας του Edward Jean Steichen (1879-1973) πουλήθηκε για 11,8 εκατομμύρια δολάρια  πράγμα που την κάνει την δεύτερη πιο ακριβή φωτογραφία στην ιστορία της φωτογραφίας. Το επίσης εκπληκτικό είναι ότι η τιμή εκκίνησης ήταν μόλις 3 εκατομμύρια δολάρια.

Edward Steichen – The-Flatiron

Πρόκειται για την διάσημη φωτογραφία του Steichen The Flatiron (New York) που τραβήχτηκε το 1904 ενώ το συγκεκριμένο αντίτυπο που δημοπρατήθηκε τυπώθηκε το 1905. Άλλα δύο αντίγραφα της συγκεκριμένης φωτογραφίας διαθέτει το Metropolitan Museum  της Νέας Υόρκης.

Ο Δημήτρης Ασιθιανάκης είναι φωτογράφος, δάσκαλος φωτογραφίας και πρόεδρος του Fotoart. Μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook Dimitrios Asithianakis. Για τα μαθήματα του fotoart μπορείτε να ρωτήσετε  και στο τηλέφωνο 6944303397