ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΝΙΝΕΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

ΠΙΣΩ

Έκθεση φωτογραφίας της φωτογράφου Νινέτας Λογοθέτη

 

Έκθεση φωτογραφίας της φωτογράφου Νινέτας Λογοθέτη

Στις 20 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας της φωτογράφου Νινέτας Λογοθέτη. Η έκθεση θα λάβει χώρα στο Κέντρο Τεχνών Πάρκου Ελευθερίας (είσοδος από τη λεωφ. Βασιλίσης Σοφίας), και θα διαρκέσει από τις 20 εως και τις 30 Ιουνίου. Ωρες 9 00-13 00 και 17 00-21 00 εκτός Δευτέρας και απογ. Κυριακής.

 

Η φωτογράφος, στην τρίτη ατομική της έκθεση, θα παρουσιάσει ένα σύνολο πενηνταπέντε περίπου φωτογραφιών κάτω από τον γενικό τίτλο «Πολλαπλές πραγματικότητες».

Έκθεση φωτογραφίας της φωτογράφου Νινέτας Λογοθέτη

Οι φωτογραφίες της έχουν έντονα το αφαιρετικό στοιχείο και είναι απόλυτα σύγχρονες αν και με μια «κλασσική» ίσως ματιά, και καταγράφουν το φάσμα των πραγματικοτήτων που περιλαμβάνουν την πολλαπλότητα της καθημερινότητας. Φωτογραφίζει καταστάσεις που πολλές φορές θα μπορούσαν νάχουν περάσει απαρατήρητες , και αντλούνται από ποικίλες περιοχές του ορατού περιβάλλοντος. Δείχνει με τις φωτογραφίες της ότι ο,τιδήποτε γύρω μας μπορεί να γίνει έναυσμα για καλλιτεχνική δημιουργία ¨Όπως υποστηρίζει η ίδια «ο φωτογράφος οφείλει να αναδεικνύει ασήμαντες λεπτομέρειες και να αναδεικνύει την αυθύπαρκτη μαγεία του κόσμου και της ζωής».

Οι φωτογραφίες της χαρακτηρίζονται από την ποιότητα του πηγαίου ενθουσιασμού. Από τη μία αναφέρονται στη σύγχρονη θεματολογία, απαλλαγμένες από το πάθος για «σπουδαία γεγονότα», αλλά με ειλικρινές ενδιαφέρον για την απλή καθημερινότητα. Από την άλλη σέβεται την κλασσική οπτική και την ισορροπία της σύνθεσης.

Η Νινέτα Λογοθέτη γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και ζεί , και εργάζεται ως οδοντίατρος. Ταυτόχρονα, ασχολείται με τη φωτογραφία και τη μουσική. Με τη φωτογραφία ασχολείται έντονα από το 1985. Μαθήτευσε στο <<Φωτογραφικό Κύκλο>>, στην Σχολή Καλών Τεχνών της Πάρου, και στο εργαστήριο του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΝΙΝΕΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗ