ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΟΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΚΟΝΑ

ΠΙΣΩ

Όταν ο λόγος γίνεται εικόνα

Όταν ο λόγος γίνεται εικόνα

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΟΛΙΤΗ

21 Μαίου στο cafe Λ.Niκης 35

Όταν ο λόγος γίνεται εικόνα

ΟΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΚΟΝΑ
Είκοσι οπτικές απεικονίσεις του λόγου… Είκοσι ποιητικές αναπαραστάσεις της εικόνας. Μία έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Πολίτη βασισμένη στην ποιητική συλλογή του Γιώργου Αλισάνογλου ΄΄Ακάνθινη Πόλη΄΄. Εικόνες της πόλης όπως την βλέπει και την αισθάνεται το μάτι ενός ανθρώπου που ζει και αναπνέει σ’ αυτόν τον τόπο, έχοντας ως συντροφιά και μοναδικό του όπλο την φωτογραφική του μηχανή. Σε κάθε του κλικ υπάρχει η διάθεση να δώσει μια άλλη οπτική στον κόσμο που τον περιβάλλει... Να φέρει στην επιφάνεια αυτό που δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως μέσα από τα άδυτα της καθημερινής ζωής του. Να δώσει έμφαση στο σημαίνον και στο σημαινόμενο! Εδώ αρχίζει ο λόγος. Ο λόγος της ποίησης είναι στενά συνδεδεμένος με την εικονοπλασία. Δεν ξέρουμε αν προηγείται ή αν έπεται. Άλλωστε από τις πύλες του ασυνειδήτου προέρχεται η καταγωγή και των δύο μορφών έκφρασης και είναι μάταιο να τις διαχωρίζουμε. Η προσπάθεια των δύο δημιουργών έγκειται ακριβώς σε αυτή την ενοποίηση των διαφορετικών μορφών τέχνης σε μια.


Hλίας Πολίτης

Γεννήθηκε στις 27 Ιούλη του 1978 στην Ελασσόνα. Μεγάλωσε και ζει στην Θεσσαλονίκη.Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Παρακολούθησε θεωρητικά μαθήματα Φωτογραφίας και Ειδικές Τεχνικές Σκοτεινού Θαλάμου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ελευθερίου-Κορδελιού. Εδώ και δέκα χρόνια είναι ενεργό μέλος της φωτογραφικής Λέσχης ¨Φωτοπόροι¨ . Έχει συμμετάσχει σε πολλές Ομαδικές Εκθέσεις και τον Δεκέμβρη του 1998 παρουσίασε την πρώτη του Ατομική Έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ελευθερίου-Κορδελιού με τίτλο ¨ΣΤΙΓΜΕΣ ΖΩΗΣ¨. Το θέμα της έκθεσης αφορούσε το γυναικείο πορτρέτο ως έκφραση των διαφόρων εκφάνσεων του συναισθήματος που αντλήθηκε σε διάφορες στιγμές μέσα από το καθημερινό του περιβάλλον. Τον Νοέμβριο του 2006 παρουσίασε την δεύτερη ατομική του έκθεση με τίτλο΄΄ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΡΟΗ΄΄ μια σειρά φωτογραφιών με έγχρωμα τοπία. Στις 21 Μαΐου του 2007 θα παρουσιάσει την τρίτη του ατομική έκθεση η οποία είναι βασισμένη στην ποιητική συλλογή ΄΄Ακάνθινη Πόλη΄΄ του Γ.Αλισάνογλου και θα λάβει χώρα στο café Λ.Νίκης 35.
Έχει παρουσιάσει δύο θεωρητικές ομιλίες με περιεχόμενο «Ειδικά θέματα φωτογραφίας» και «Το προσωπικό στυλ του φωτογράφου».
Κατά καιρούς αρθρογραφεί για θέματα φωτογραφίας σε περιοδικά τέχνης και πολιτισμού.
Η φωτογραφία αποτελεί για τον ίδιο ένα τοπίο αισθητικής αναζήτησης , προσωπικής εξερεύνησης και ατομικής έκφρασης.

Πολίτης Ηλίας
Μουσών 14, Εύοσμος
Θεσ/νίκη,Τ.Κ.56224
Τη λ . :2310767411
Κ ι ν . :6938975032

ΟΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΚΟΝΑ