Τρία παιδία που χαίρονται στην αιωνιότητα

Τρία παιδιά στην αιωνιότητα

Στην καινούργια στήλη που εγκαινιάζω στο blog μου ” Φωτογραφίες που συνομιλούν” συνήθως οι φωτογραφίες που θα παρουσιάζω και στις οποίες θα αναφέρομαι θα είναι δύο. Σπάνια θα είναι περισσότερες. Όμως θα ξεκινήσω αυτή την καινούργια σειρά των αναρτήσεων με 3 φωτογραφίες που είναι και σχετικά κοντινές στις χρονιές που τραβήχτηκαν 1946,1951,1954 και μάλιστα χωρίς σχόλια που συνήθως θα συνοδεύουν τα περισσότερα από τα επόμενα ζευγάρια φωτογραφιών που έχω στο μυαλό μου.

Παιδιά που χαίρονται στην αιωνιότητα

Η πρώτη είναι μια φωτογραφία που τράβηξε ο Gerald Waller σε ένα ορφανοτροφείο στην Αυστρία το 1946. Μόλις ο Αμερικάνικος Ερυθρός Σταυρός έχει μοιράσει καινούργια παπούτσια στα παιδάκια.

Παιδιά που χαίρονται στην αιωνιότητα

Η δεύτερη είναι μια φωτογραφία του Henri Cartier-Bresson που την τράβηξε το 1954 στους δρόμους του Παρισιού. Ο πιτσιρίκος με τις δύο μπουκάλες κρασί.

Παιδιά που χαίρονται στην αιωνιότητα

Η τρίτη είναι μια φωτογραφία του δικού μας Δημήτρη Χαρισιάδη του 1951. Ο γνωστός πιτσιρίκος με το αναγνωστικό στα χέρια.

Ο Δημήτρης Ασιθιανάκης είναι φωτογράφος, δάσκαλος φωτογραφίας και πρόεδρος του Fotoart. Μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook Dimitrios Asithianakis