Καλύτερες Φωτογραφίες στις Διακοπές

Καλύτερες φωτογραφίες στις διακοπές

Καλό μήνα. Άλλος ένας Αύγουστος μας συνάντησε, ο κατεξοχήν μήνας των διακοπών, Είτε κάνετε κανονικές διακοπές, είτε απλά περάσετε μερικές μέρες στο χωριό του παππού και της γιαγιάς, είτε κάνετε αναγκαστικές διακοπές σε μια μεγάλη άδεια πόλη, είναι ευκαιρία για καλύτερες φωτογραφίες. Για αυτό η σημερινή μου ανάρτηση αφορά ακριβώς αυτό, πώς να γίνουν καλύτερες οι φωτογραφίες σας κατά την διάρκεια των φετινών διακοπών (για τον χειμώνα ξέρουμε, θα παρακολουθήσετε τα μαθήματά μου – Μαθήματα φωτογραφίας από το fotoart και τον Δημήτρη Ασιθιανάκη).

Η πρώτη πρώτη συμβουλή που έχω να σας δώσω αφορά κάτι πολύ δύσκολο το ξέρω, αλλά πιστέψτε με ότι κάνει την διαφορά. Ξυπνήστε νωρίς! Ξυπνήστε πολύ νωρίς. Ακόμη και πριν την ανατολή. Αλλά και λίγο μετά την ανατολή είναι εντάξει. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά. Πέρα από το υπέροχο φως, τις αντανακλάσεις και τις διάφορες blue και golden hours, θα είστε μόνοι σας (άντε το πολύ πολύ με τίποτε αργοπορημένους ξενύχτες ή κανένα ψώνιο φωτογράφο σαν εσάς). Οι φίλοι μας; οι Άγγλοι έχουν μια πολύ ωραία φράση για το πρωινό ξύπνημα, the early bird catches the worm, και ισχύει απόλυτα για την καλή φωτογραφία. Ξυπνήστε νωρίς λοιπόν για εξαιρετικό φως και για να έχετε την ευκαιρία να δείτε όλα τα υπέροχα μέρη και τις δημοφιλείς παραλίες στο μέρος που είστε, χωρίς κόσμο.

Επικεντρωθείτε στις λεπτομέρειες Αυτή είναι η δεύτερη συμβουλή μου. Μπορεί σε ένα μέρος να πηγαίνετε χρόνια. Μπορεί να έχετε φωτογραφίσει τα πάντα. Αν όμως ξεκινήσετε να φωτογραφίζετε μικρά ξεχωριστά, ιδιαίτερα στοιχεία στο μέρος που βρίσκεστε είναι πιθανόν να ανακαλύψετε ένα εντελώς διαφορετικό κόσμο από αυτόν που φωτογραφίζατε μέχρι τώρα. Μικρές  διακοσμητικές λεπτομέρειες μπορεί να αναδείξουν με καλύτερο τρόπο την λαϊκή αρχιτεκτονική  ή ακόμη και αυτά τα ταπεινά  λουλουδάκια στις αυλές μπορεί να φαίνονται εντελώς διαφορετικά αν είναι φωτογραφημένα από κοντά.

Για να έχουμε καλές φωτογραφίες πρέπει πρώτα από όλα να έχουμε φωτογραφίες. Αυτή θα είναι η τρίτη μου συμβουλή για σήμερα. Πρέπει να έχετε οπωσδήποτε φορτισμένες τις μπαταρίες των φωτογραφικών μηχανών και των κινητών (αν μπορούσατε να έχετε μια έξτρα μπαταρία για την φωτογραφική μηχανή ακόμη καλύτερα). Επίσης θα πρέπει να έχετε τους φορτιστές μαζί σας όπου και αν πάτε γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι θα σας τύχει και πότε θα ξαναγυρίσετε εκεί που τους έχετε αφήσει. Πάρα πολύ σημαντικό είναι να μην μείνετε από αποθηκευτικό χώρο. Για αυτό προτείνω να έχετε τουλάχιστον μια άδεια κάρτα μνήνης για κάθε μια από τις συσκευές σας που καταγράφουν βίντεο και φωτογραφίες, ακόμη και για το κινητό σας. Ελπίζω αυτές οι συμβουλές μου φέτος να σας βοηθήσουν να τραβήξετε καλύτερες φωτογραφίες. Καλές σας διακοπές!