Μαθήματα Φωτογραφίας από τον Δημήτρη Ασιθιανάκη

Διδασκαλία μαθημάτων φωτογραφίας από τον Δημήτρη Ασιθιανάκη

Διδάσκω μαθήματα φωτογραφίας από το 1996 που πρωτοδίδαξα στην σχολή φωτογραφίας, βίντεο και νέων τεχνολογιών. Βέβαια από όταν θυμάμαι φωτογραφικά τον εαυτό μου πάντα έδινα φωτογραφικές συμβουλές στους φίλους μου και στον φωτογραφικό μου περίγυρο και πάντα με θυμάμαι να δείχνω την χρήση πολλών και διάφορων τύπων φωτογραφικών μηχανών σε όποιον μου το ζητούσε. Από το 2013 οργανώνω τα δικά μου μαθήματα και σεμινάρια στον δικό μου χώρο στο Περιστέρι και online μέσω ίντερνετ (Δείτε εδώ το βιογραφικό μου).

Τα μαθήματα και σεμινάρια φωτογραφίας που διοργανώνω είναι

6μηνος Κύκλος Μαθημάτων Φωτογραφίας για Αρχάριους

Ένας εξάμηνος κύκλος μαθημάτων φωτογραφίας που αφορά την φωτογραφική λήψη και την φωτογραφική τεχνική. Τα μαθήματα γίνονται μια φορά την εβδομάδα για 4 ώρες σε μέρα και ώρες που καθορίζουν οι συμμετέχοντες. Τα τελευταία χρόνια έχουν σχηματιστεί τμήματα απογευματινά 6-10 σχεδόν όλες τις καθημερινές και μια χρονιά υπήρξε και τμήμα 2-6 το μεσημέρι και 10-2 το πρωί. Ο Εξάμηνος Κύκλος ξεκινάει τον Οκτώβριο και διαρκεί μέχρι τον Απρίλιο κάποιες χρονιές έχει υπάρξει αυτός ο εξάμηνος κύκλος από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο. Κάθε χρόνο δημιουργούνται και αντίστοιχα τμήματα για παρακολούθησε εξ αποστάσεως μέσω ίντερνετ.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Εξάμηνο Κύκλο Οκτώβριος – Απρίλιος

Περισσότερες πληροφορίες για τον Εξάμηνο Κύκλο Ιανουάριος – Ιούνιος

6μηνος Κύκλος Μαθημάτων Φωτογραφίας για Προχωρημένους

Ένας εξάμηνος κύκλος μαθημάτων φωτογραφίας για προχωρημένους (κυρίως για μαθητές μου που έχουν ολοκληρώσει τον εξάμηνο κύκλο για αρχάριους ). Τα μαθήματα γίνονται μια φορά την εβδομάδα για 4 ώρες σε μέρα και ώρες που καθορίζουν οι συμμετέχοντες. Ο εξάμηνος κύκλος  μαθημάτων φωτογραφίας για προχωρημένους δίνει έμφαση στην δημιουργική-καλλιτεχνική πλευρά της φωτογραφίας με σκοπό ο κάθε ένας από τους συμμετέχοντες να δημιουργήσει το προσωπικό φωτογραφικό του στυλ και προσωπικό φωτογραφικό έργο. Ο εξάμηνος κύκλος  μαθημάτων φωτογραφίας για προχωρημένους διαρκεί από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο.

Περισσότερες πληροφορίες για τον εξάμηνο κύκλο μαθημάτων φωτογραφίας για προχωρημένους

3μηνο Σεμινάριο Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ εξ αποστάσεως

Τρίμηνο σεμινάριο Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας με τον τίτλο Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ για συμμετέχοντες που δεν μένουν στην Αθήνα, αλλά στην υπόλοιπη Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Έμφαση δίνεται στην ταξιδιωτική φωτογραφία και στον τόπο διαμονής του καθένα από αυτούς που συμμετέχουν. Το Τρίμηνο σεμινάριο Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας  διαρκεί 3 μήνες από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο και τα μαθήματα γίνονται μια φορά την εβδομάδα με μια αργία την μεγάλη εβδομάδα.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασικά Μαθήματα Φωτογραφίας για Όλους

Τα Βασικά Μαθήματα Φωτογραφίας για Όλους είναι σύντομα 2ωρα μαθήματα με χαμηλό κόστος που αφορούν κυρίως την χρήση του φωτογραφικού εξοπλισμού. Τα πιο δημοφιλή μαθήματα είναι:

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΟΥ ΜΗΧΑΝΗ που αφορά την λειτουργία και τις ρυθμίσεις της σύγχρονης Ψηφιακής Φωτογραφικής μηχανής, κυρίως των DSLR και των MIRRORLESS  όλων των εταιρειών και

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΦΑΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ που αφορά την χρήση και τα είδη των εναλλακτικών φωτογραφικών φακών.

Τα μαθήματα αυτά επαναλαμβάνονται συνήθως μια φορά τον μήνα σε μέρα και ώρα που ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τα βασικά μαθήματα Φωτογραφίας

Ιδιαίτερα Μαθήματα Φωτογραφίας

Ιδιαίτερα μαθήματα φωτογραφίας για οτιδήποτε αφορά την φωτογραφία. Η αλήθεια είναι ότι δεν πιστεύω πολύ στα ιδιαίτερα μαθήματα καθώς πιστεύω στην δύναμη του τμήματος και της ομάδας. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που λόγω έλλειψης χρόνου ή απόστασης και βιασύνης πολλές φορές, χρειάζονται ατομική βοήθεια. Μπορούν λοιπόν να γίνουν ιδιαίτερα μαθήματα αλλά και να διαμορφωθεί σαν ατομικό πρόγραμμα οποιοδήποτε από τα άλλα μαθήματα ή σεμινάρια που διοργανώνω.

Περισσότερες πληροφορίες

Δωρεάν Μαθήματα Φωτογραφίας

Πολλές φορές κατά την διάρκεια του χρόνου κάνω κάποια δωρεάν μαθήματα για τους φίλους μου στο Facebook, όταν μου αφήνουν ελεύθερο χρόνο τα υπόλοιπα μαθήματα μου. Το μόνο που χρειάζεται για να συμμετέχετε είναι να είστε φίλοι μου στο Facebook, με ένα μήνυμα δηλώνεται συμμετοχή.

Το προφίλ μου στο Facebook είναι:

https://www.facebook.com/dimitrios.asithianakis

Τα μαθήματα γίνονται στη Ελληνική Γλώσσα με έμφαση στην Αγγλική ορολογία ενώ όλα τα μαθήματα μπορούν να γίνουν στην και Αγγλική Γλώσσα

Τα μαθήματα γίνονται στην έδρα του Fotoart Αλκίμου 148 στο Περιστέρι και μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 210 5745625 – 6944303397