Μαθήματα Φωτογραφίας από τον Δημήτρη Ασιθιανάκη

Διδασκαλία μαθημάτων φωτογραφίας από τον Δημήτρη Ασιθιανάκη

Διδάσκω μαθήματα φωτογραφίας από το 1997 όπου δίδαξα για πρώτη φορά στην σχολή φωτογραφίας, βίντεο και νέων τεχνολογιών Focus. Βέβαια από όταν θυμάμαι φωτογραφικά τον εαυτό μου πάντα έδινα φωτογραφικές συμβουλές στους φίλους μου και στον φωτογραφικό μου περίγυρο και πάντα με θυμάμαι να δείχνω την χρήση πολλών και διάφορων τύπων φωτογραφικών μηχανών σε όποιον μου το ζητούσε ακόμη και στο Γυμνάσιο. Από το 2005 διδάσκω τα δικά μου μαθήματα και σεμινάρια  φωτογραφίας διαδικτυακά και από το 2013 στην έδρα του Fotoart στο Περιστέρι. Από το 2020 όλα τα μαθήματα του Fotoart γίνονται εξ αποστάσεως  μέσω ίντερνετ (Δείτε εδώ το βιογραφικό μου).

Τα μαθήματα και σεμινάρια φωτογραφίας που διδάσκω στο fotoart είναι

6μηνος Κύκλος Μαθημάτων Φωτογραφίας  (Φωτογραφία Ι)

Ένας εξάμηνος κύκλος μαθημάτων φωτογραφίας που αφορά την φωτογραφική λήψη και την φωτογραφική τεχνική. Τα μαθήματα γίνονται μια φορά την εβδομάδα για 2 ώρες σε μέρα και ώρες που καθορίζουν οι συμμετέχοντες. Τα τελευταία χρόνια έχουν σχηματιστεί τμήματα απογευματινά 6-8 και 8-10 σχεδόν όλες τις καθημερινές και μια χρονιά υπήρξε και τμήμα 4-6 το μεσημέρι και 10-12 το πρωί. Ο Εξάμηνος Κύκλος ξεκινάει τον Οκτώβριο και διαρκεί μέχρι τον Απρίλιο. Τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει αυτός ο εξάμηνος κύκλος από τον Φεβρουάριο  μέχρι τον Ιούλιο. Σε όλα τα τμήματα του Fotoart  η παρακολούθηση εξ αποστάσεως μέσω ίντερνετ. Εκτός από τις φωτογραφικές βόλτες που είναι φωτογραφικά workshop και γίνονται κάποιες Κυριακές στο Κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Εξάμηνο Κύκλο Μαθημάτων Φωτογραφίας Οκτώβριος – Απρίλιος ή Φεβρουάριος-Ιούλιος

 

6μηνος Κύκλος Μαθημάτων Φωτογραφίας (Φωτογραφία ΙΙ)

Ένας εξάμηνος κύκλος μαθημάτων φωτογραφίας για προχωρημένους (κυρίως για μαθητές μου που έχουν ολοκληρώσει τον εξάμηνο κύκλο για αρχάριους ). Τα μαθήματα γίνονται μια φορά την εβδομάδα για 2ώρες σε μέρα και ώρες που καθορίζουν οι συμμετέχοντες. Ο εξάμηνος κύκλος  μαθημάτων φωτογραφίας για προχωρημένους δίνει έμφαση στην δημιουργική-καλλιτεχνική πλευρά της φωτογραφίας με σκοπό ο κάθε ένας από τους συμμετέχοντες να δημιουργήσει το προσωπικό φωτογραφικό του στυλ και προσωπικό φωτογραφικό έργο. Ο εξάμηνος κύκλος  μαθημάτων φωτογραφίας που θα τον ονομάζαμε για προχωρημένους διαρκεί από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο. Και αυτός ο εξάμηνος κύκλος διεξάγεται από απόσταση μέσω ίντερνετ.

Περισσότερες πληροφορίες για τον εξάμηνο κύκλο μαθημάτων φωτογραφίας για προχωρημένους

Δίμηνο Σεμιναριο “Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία”

Ένα σεμινάριο που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο που ενδιαφέρεται για την φωτογραφία. Μια ωραία εισαγωγή στον κόσμο της ψηφιακής φωτογραφίας για ανθρώπους χωρίς καμία προηγούμενη γνώση, χωρίς καν να είναι προαπαιτούμενο να διαθέτουν φωτογραφική μηχανή. Αυτό το σεμινάριο γίνεται κάθε Ιούνιο – Ιούλιο για 6 δίωρα εβδομαδιαία μαθήματα κάποια καθημερινή απόγευμα 7-9 και το θεωρώ ένα ιδανικό ξεκίνημα για κάποιον που θέλει να παρακολουθήσει τον Οκτώβριο που ακολουθεί, τον εξάμηνο κύκλο μαθημάτων φωτογραφίας για αρχάριους.

Περισσότερες πληροφορίες για το δίμηνο σεμινάριο Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία

2μηνο Σεμινάριο Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας εξ αποστάσεως μέσω ίντερνετ

2μηνο σεμινάριο Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας εξ αποστάσεως μέσω ίντερνετ για συμμετέχοντες που  μένουν στην Αθήνα, αλλά στην υπόλοιπη Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το σεμινάριο γίνεται σε έξι (6) τετράωρα εβδομαδιαία  μαθήματα κάθε Σεπτέμβριο -Οκτώβριο. Τα μαθήματα γίνονται μια καθημερινή απόγευμα 6-10 εκτός και αποφασίσουν άλλη ώρα οι συμμετέχοντες μαζί με τον δάσκαλο.

Βασικά Μαθήματα Φωτογραφίας για Όλους

Τα Βασικά Μαθήματα Φωτογραφίας για Όλους είναι σύντομα 2ωρα μαθήματα με χαμηλό κόστος που αφορούν κυρίως την χρήση του φωτογραφικού εξοπλισμού. Τα πιο δημοφιλή μαθήματα είναι:

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΟΥ ΜΗΧΑΝΗ που αφορά την λειτουργία και τις ρυθμίσεις της σύγχρονης Ψηφιακής Φωτογραφικής μηχανής, κυρίως των DSLR και των MIRRORLESS  όλων των εταιρειών και

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΦΑΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ που αφορά την χρήση και τα είδη των εναλλακτικών φωτογραφικών φακών.

Τα μαθήματα αυτά επαναλαμβάνονται συνήθως μια φορά τον μήνα σε μέρα και ώρα που ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τα βασικά μαθήματα Φωτογραφίας

Ιδιαίτερα Μαθήματα Φωτογραφίας

Ιδιαίτερα μαθήματα φωτογραφίας για οτιδήποτε αφορά την φωτογραφία. Η αλήθεια είναι ότι δεν πιστεύω πολύ στα ιδιαίτερα μαθήματα καθώς πιστεύω στην δύναμη του τμήματος και της ομάδας. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που λόγω έλλειψης χρόνου ή απόστασης και βιασύνης πολλές φορές, χρειάζονται ατομική βοήθεια. Μπορούν λοιπόν να γίνουν ιδιαίτερα μαθήματα αλλά και να διαμορφωθεί σαν ατομικό πρόγραμμα οποιοδήποτε από τα άλλα μαθήματα ή σεμινάρια που διοργανώνω.

Περισσότερες πληροφορίες για Ιδιαίτερα Μαθήματα Φωτογραφίας με φυσική παρουσία αλλά και μέσω ίντερνετ

Δωρεάν Μαθήματα Φωτογραφίας

Πολλές φορές κατά την διάρκεια του χρόνου κάνω κάποια δωρεάν μαθήματα για τους φίλους μου στο Facebook, όταν μου αφήνουν ελεύθερο χρόνο τα υπόλοιπα μαθήματα μου. Το μόνο που χρειάζεται για να συμμετέχετε είναι να είστε φίλοι μου στο Facebook, με ένα μήνυμα δηλώνεται συμμετοχή.

Το προφίλ μου στο Facebook είναι:

https://www.facebook.com/dimitrios.asithianakis

Τα μαθήματα γίνονται στη Ελληνική Γλώσσα με έμφαση στην Αγγλική ορολογία. Όλα τα μαθήματα μπορούν να γίνουν  και στην Αγγλική Γλώσσα.

Όλα τα μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως μέσω ίντερνετ. Τα ιδιαίτερα μαθήματα μπορούν να γίνουν και με φυσική παρουσία. Πληροφορίες 210 5745625 – 6944303397.