Διαβάστε το Εγχειρίδιο Χρήσης της Φωτογραφικής σας Μηχανής (Manual)

Το πιο χρήσιμο αντικείμενο μετά την φωτογραφική σας μηχανή

Μαζί με την καινούργια σας φωτογραφική μηχανή στο κουτί της υπήρχε και ένα ογκώδες βιβλιαράκι. Το εγχειρίδιο χρήσης. Όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο αυτό το βιβλιαράκι περιλαμβάνει τα περισσότερα από αυτά που μπορεί να κάνει η φωτογραφική σας μηχανή, τουλάχιστον όσο αφορά τα διάφορα κουμπιά της και τους επιλογείς, αλλά και όσο αφορά τις ρυθμίσεις του μενού. Μπορεί παρόλο που είναι στην ελληνική γλώσσα οι περισσότεροι όροι να σας φαίνονται κινέζικα, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί χρειάζεται να έχει κάποιος μια μικρή εμπειρία στην φωτογραφική γλώσσα για να μπορέσει να κατανοήσει τις αναφορές σε κάθε ξεχωριστό κεφάλαιο του.

Διαβάστε το Εγχειρίδιο Χρήσης της Φωτογραφικής σας Μηχανής (Manual)

Παλιό Εγχειρίδιο χρήσης φωτογραφικής μηχανής

Ακόμη και το έχετε χάσει μπορείτε να βρείτε όλα τα Εγχειρίδια Χρήσης σε ηλεκτρονική μορφή ψάχνοντας στο ίντερνετ. Έτσι κι αλλιώς σε ηλεκτρονική μορφή το Εγχειρίδιο Χρήσης , ειδικά αν το είδος του αρχείου έχει την δυνατότητα αναζήτησης, είναι ακόμη πιο εύχρηστο από το τυπωμένο. Το Εγχειρίδιο Χρήσης είναι απαραίτητο στον αρχάριο, αλλά ακόμη πιο χρήσιμο στο έμπειρο φωτογράφο. Στις περισσότερες λειτουργίες η σύγχρονη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή δίνει πολλές δυνατότητες και ο πιο σύντομος τρόπος να ανακαλύψετε αυτές τις δυνατότητες είναι να τις βρείτε μέσα στο Εγχειρίδιο Χρήσης (ή να έρθετε στα μαθήματα μου).

Διαβάστε το Εγχειρίδιο Χρήσης της Φωτογραφικής σας Μηχανής (Manual)

Σελίδα από σύγχρονο Εγχειρίδιο Χρήσης Φωτογραφικής σας Μηχανής

Ότι ισχύει για τις καινούργιες φωτογραφικές μηχανές ισχύει και για τις παλιές, τις μεταχειρισμένες ή τις δανεικές. Μόλις βρεθούν στα χέρια σας το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να αναζητήσετε το Εγχειρίδιο Χρήσης (manual) στο ίντερνετ, αν είναι δυνατόν στα ελληνικά, αλλιώς στα αγγλικά που υπάρχει σίγουρα ώστε να σας βοηθήσει ρυθμίσετε την φωτογραφική μηχανή από την αρχή. Όλες οι μηχανές έχουν μια επιλογή που τις επαναφέρει στις αρχικές εργοστασιακές ρυθμίσεις και μετά θα ρυθμίσετε την φωτογραφική μηχανή σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις. Πάντα με βοηθό το Εγχειρίδιο Χρήσης.