Φωτογραφικές μηχανές DSLR μέχρι 500 ευρώ

Έρευνα της φωτογραφικής αγοράς Οκτώβριος 2019

Ήρθε ο καιρός για μια καινούργια έρευνα αγοράς  που να αφορά τις φωτογραφικές μηχανές DSLR.  Τώρα που ξεκινάνε οι σχολές και τα σεμινάρια φωτογραφίας και έτσι πιστεύω ότι θα είναι χρήσιμη για να σας κατατοπίσει για το τι είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά. Φέτος ανέβασα λιγάκι  την οροφή της τιμής στα 500 ευρώ που αφορά μόνο το σώμα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή που αφορούσε τιμές με τον κιτ φακό. Είπαμε αυθαίρετη είναι έτσι κι αλλιώς η κατηγορία τιμής. Απλά μου δίνει εμένα την δυνατότητα να προσθέσω μερικά ακόμη μοντέλα και σε εσάς να σταματήσετε στη λίστα μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη σας. Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από πέρυσι; Όχι κυκλοφόρησε η καινούργια entry level της Nikon ή D3500 και η Canon κυκλοφόρησε την συνέχεια των 100D και 200D την Canon EOS 250D. Πράγμα που φτήνυνε την 200D. Άλλαξε κάτι στις φτηνές φωτογραφικές μηχανές; Όχι. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η καλύτερη αγορά στην κατηγορία είναι η up entry-level Nikon D5300 στα 379 ευρώ παρόλο που γέρασε ακόμη ένα χρόνο, αν έπαιρνα φτηνή Canon αυτή θα ήταν η Canon EOS 2000D.

Nikon D5300 up entry level με σπαστή οθόνη

Τι άλλαξε από πέρσι στη δική μου γνώση για τις φωτογραφικές μηχανές; Ότι την περσινή χρονιά είχα μαθητή που δούλευε με μια φωτογραφική μηχανή Pentax Κ-70 και αυτό μου έδωσε την δυνατότητα να εκτιμήσω από πρώτο χέρι τις δυνατότητες που έχουν οι Pentax που ομολογουμένως είναι πολύ καλές μηχανές. Θα μείνει η Pentax στο παιχνίδι; Γιατί πολλά ακούγονται! Αυτό δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω ότι παρόλες τις καινούργιες κυκλοφορίες των mirrorless, πιστεύω ότι ακόμη η ιδανική φωτογραφική μηχανή για να ξεκινήσει ένας νέος φωτογράφος να μαθαίνει είναι μια DSLR από αυτές της σημερινής λίστας. Έχω την αίσθηση ότι η επόμενη έρευνα αγοράς θα είναι μικτή θα περιλαμβάνει και DSLR και Mirrorless.

Canon EOS 4000D 229 ευρώ

Nikon D3500 299 ευρώ

Canon EOS 2000D 325 ευρώ

Nikon D5300 379 ευρώ

Nikon D3400 435 ευρώ

Canon EOS 200D 491 ευρώ

Canon EOS 800D 498 ευρώ

Nikon D5600 503 ευρώ

Όσο αφορά τα φωτογραφικά καταστήματα σας έχω εξηγήσει πως ξεκινάμε τις αναζητήσεις μας. Επίσης σας έχω εξηγήσει τις δυνατότητες που έχουμε για αγορές από το εξωτερικό που όμως έχουν τους περιορισμούς τους καθώς και ότι στις φθηνές φωτογραφικές μηχανές δεν έχει νόημα καθώς οι τιμές τους στην ελληνική αγορά είναι εξαιρετικές. Εμένα σταθερή προτίμηση μου όλα αυτά τα χρόνια είναι το εξειρικευμένο φωτογραφικό κατάσταστημα Καλαβρέντζος Φωτογραφικά για τις πολύ καλές τιμές και για την άψογη εξυπηρέτηση.