Τι εξοπλισμό θα ήθελα να είχα σε Canon

Τι φωτογραφικές μηχανές και φακούς θα είχα σε Canon

Με  αποδείξεις δεν έχω πρόβλημα να χρησιμοποιήσω και εξοπλισμό Canon αν χρειαστεί (αχρείαστος νάναι)

Όπως σας είχα υποσχεθεί στην προηγούμενη ανάρτηση μου με αφορμή την ερώτηση ενός φίλου canonakia σήμερα θα σας γράψω για τον εξοπλισμό που θα ήθελα να είχα σε περίπτωση που αποφάσιζα ο εξοπλισμός μου να είναι Canon. Λέμε ότι τα έφερνε έτσι η μοίρα. Σε αυτή την περίπτωση η καλύτερη φωτογραφική μηχανή της Canon αυτή τη στιγμή είναι η Canon EOS 5D Mark IV. Είναι λίγο παλιό μοντέλο ειδικά όσο αφορά τα ISO αλλά δεν θα πήγαινα ακόμη σε κάτι άλλο (καλά δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές μόνο η Canon EOS 6D Mark IΙ). Έτσι καθαρίσαμε με τα σώματα 2 Canon EOS 5D Mark IV θα είχα αν ο εξοπλισμός μου ήταν Canon.

Canon EOS 5D mark iv εξαιρετική μηχανή παρόλη την ηλικία της

Στην Canon υπάρχει μια διαφοροποίηση όσο αφορά τους φακούς γιατί οι επιλογές μου πάνω κάτω θα ήταν ίδιες όσο αφορά τις εστιακές αποστάσεις ειδικά για τους ζουμ φακούς. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Οπωσδήποτε τον Canon EF 8-15mm f/4L Fisheye USM μέσα στην τσάντα μου. Η Canon είναι η πρώτη που έβγαλε ένα αντίστοιχο φακό και της ανήκουν τα εύσημα και για την πρωτιά αλλά και για το σταθερό διάφραγμα. Στην μια μηχανή θα ήταν μόνιμα ο Canon EF 16-35mm f/2.8L III, τσιμπάει λίγο σε χρήματα αλλά είπαμε δεν με νοιάζουν τα χρήματα σε αυτό το άρθρο έχω όσα θέλω. Στην άλλη μηχανή δεν θα μπορούσα να είχα άλλο από τον Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II.

Canon EF 50mm f/1.2L USM Μόνο και μόνο για αυτό το φακό αξίζει κανείς να έχει Canon

Τώρα στις τσάντες ή στη βαλίτσα θα είχα οπωσδήποτε ένα φακό που ξέρω πολλούς φωτογράφους που έχουν πάει σε canon εξοπλισμό μόνο και μόνο για αυτό τον φακό. Τον Canon EF 50mm f/1.2L USM . Και τον εξοπλισμό Canon θα συμπλήρωνε ο Canon EF 200-400mm f/4L IS USM με την τρελή προσθήκη του τηλεμετατροπέα 1.4Χ μέσα στο φακό που το ενεργοποιείς όποτε το θέλεις. Ξέρω ότι κάνει πάνω από 12000 αλλά είπαμε μην μου μιλάτε για χρήματα σήμερα. Νομίζω ότι έτσι θα έκλεινα τον φωτογραφικό μου εξοπλισμό αν αποφάσιζα να είμαι στην Canon.

Ο εξαιρετικός Canon EF 200-400mm f/4L IS USM