Σεμινάριο φωτογραφία με κινητό τηλέφωνο

Φωτογραφία με χρήση Smartphone Σεμινάριο online από τον ΑΚΤΟ

Ώρες Διδασκαλίας: 14

Εισηγητής: Βασίλης Σαρίογλου, Φωτογράφος

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου για τις προσωπικές φωτογραφίσεις του καθενός είναι πλέον πολύ διαδεδομένη. Το κινητό τηλέφωνο χρησιμοποιείται τόσο για την λήψη όσο και για την επεξεργασία των εικόνων, μέσω των applications.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν τρεις θεματικοί άξονες, τα τεχνικά θέματα της φωτογραφίας (στην λήψη και στην επεξεργασία των εικόνων), η αισθητική της εικόνας και τα διάφορα είδη φωτογραφίας που μπορεί να ενδιαφέρουν έναν ερασιτέχνη φωτογράφο.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όλους όσους τους αρέσει η φωτογραφία και θέλουν να μάθουν να χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο για να μπορούν να κάνουν χρήση όλων των δυνατοτήτων του στις φωτογραφίσεις τους.

Πρόγραμμα σεμιναρίου

Βασικές τεχνικές αρχές Φωτογραφίας.

Βασικές αρχές Design και Σύνθεσης.

Εξοικείωση των συμμετεχόντων με την φωτογραφική μηχανή του κινητού τους τηλεφώνου.

Παρουσίαση και εξοικείωση με προγράμματα (applications) επεξεργασίας εικόνων.

Φωτογράφιση παιδιών.

Φωτογράφιση πορτραίτων.

Φωτογράφιση τοπίων.

Ταξιδιωτική φωτογραφία.

Φωτογράφιση αντικειμένων.

Νυχτερινή φωτογραφία.

Εισηγητής

Ο Βασίλης Σαρίογλου έχει σπουδές φωτογραφίας στο Indiana State University από όπου έλαβε το Master of Fine Arts το 1996. Έχει διδάξει φωτογραφία στα TEI Αθηνών, ESP School of Photography, Leica Academy, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Biennale Arte Emergente. BIG TORINO στην Iταλία τον Μάιο του 2000, στην Biennale of Young Artists of Mediterranean Countries στην Λισαβώνα τον Νοέμβριο του 1994, και στην “Fourth L’ Europe D’ Art D’ Art”, Διεθνής Έκθεση Νέων Καλλιτεχνών, Niort, Γαλλία, τον Αύγουστο του 1991. Είναι επαγγελματίας φωτογράφος από το 1997. Έχει συνεργαστεί με πλήθος διαφημιστικών εταιρειών και περιοδικών. Τα τελευταία χρόνια ειδικεύεται στην αρχιτεκτονική και ξενοδοχειακή φωτογραφία. Παράλληλα εκδίδει το διαδικτυακό περιοδικό αρχιτεκτονικής Architectural Icons.

Τα σεμινάρια ξεκινούν το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Τηλ. 210 52 30 130

(Δυστυχώς στο δελτίο τύπου δεν είχε ακριβείς πληροφορίες για το τον προγραμματισμό και για το κόστος )