Οι φωτογραφικές μηχανές που θα ήθελα να είχα

Ο φωτογραφικός εξοπλισμός που θα ήθελα να είχα χωρίς συμβιβασμούς

Πολύ συχνά οι ιντερνετικοί μου φίλοι , αλλά και οι μελλοντικοί μαθητές μου με ρωτάνε τι φωτογραφικό εξοπλισμό χρησιμοποιώ. Όπως έχω εξηγήσει όμως στην αντίστοιχη ανάρτηση ο φωτογραφικός εξοπλισμός που χρησιμοποιώ είναι αποτέλεσμα πολλών συμβιβασμών που έχουν να κάνουν κυρίως με το κόστος, αλλά και το βάρος μιας και με τις φωτογραφικές μου μηχανές κάνω πολλά χιλιόμετρα. Για αυτό το λόγο έχω υποσχεθεί ότι κατά καιρούς θα δημοσιεύω ένα άρθρο που θα γράφω τον εξοπλισμό που θα είχα αν δεν έκανα κανένα συμβιβασμό (κυρίως αν είχα πολλά χρήματα).

Η προτίμηση μου παρόλες τις νέες κυκλοφορίες  ακόμη παραμένει η Nikon D850

Η επιλογή μου για τις 2 ή 3 φωτογραφικές μου μηχανές παραμένει η ίδια. Η Nikon D850. Παρόλο που από την τελευταία μου ανάρτηση κυκλοφόρησαν οι πολυαναμενόμενες mirrorless και από την Canon και από την Nikon, κανένα από τα μοντέλα αυτά δεν με έπεισε ότι θα άξιζε να είναι η καρδιά του φωτογραφικού μου συστήματος. Θα είχα λοιπόν 2 ή τρείς Nikon D850 ή 2 Nikon D850 και μια Nikon D750. Από φακούς παραμένω πιστός στους 2 ζουμ έτσι στις 2 μηχανές θα είχα μόνιμα τους Nikon AF-S 16-35mm f/4 G ED VR και τον AF-S VR Zoom-NIKKOR 70-200mm f/2.8G IF-ED. Θα πρόσθετα όμως 2 ακόμη φακούς στους φακούς που θα είχα μαζί μου.

O NIKKOR 8-15mm f/3.5-4.5E ED  είναι μια καινούργια κυκλοφορία που κέρδισε μια θέση στις φωτογραφικές μου τσάντες

Ο πρώτος είναι ο Nikon AF-S NIKKOR 35mm f/1.8G ED που είναι ένας φακός που δοκίμασα πρόσφατα και με ενθουσίασε ειδικά για το είδος φωτογραφίας δρόμου /ταξιδιωτικής για κοντινές αποστάσεις που κάνω εγώ μερικές φορές. Ο δεύτερος είναι ο Nikon AF-S Fisheye NIKKOR 8-15mm f/3.5-4.5E ED που με καλύπτει μια χαρά για να αφήσω στο σπίτι τον Nikon fisheye 10.5mm F2,8 DX που σας είχα γράψει σαν επιλογή μου για fisheye σε προηγούμενη ανάρτηση, ενώ για μεγάλο ζουμ θα εξακολουθούσα να κουβαλάω τον τεράστιο Nikon AF-S Nikkor 200-500mm f/5.6E ED VR (στην βαλίτσα ή στον αχθοφόρο). Σταθερά μια θέση στις φωτογραφικές μου τσάντες θα είχε ο κλασικός Nikon AF-S Nikkor 50mm f/1.4G.

Nikon AF-S Nikkor 50mm f/1.4G ασφαλής κλασική επιλογή