Δωρεάν Φωτογραφίες

Δωρεάν Φωτογραφίες για κάθε χρήση

Στη σημερινή ανάρτηση θα σας παρουσιάσω πως μπορείτε να αναζητήσετε και να βρείτε εντελώς δωρεάν φωτογραφίες, που μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για οποιαδήποτε χρήση, ακόμη και εμπορικές χρήσεις χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε αμοιβή ή οποιουδήποτε είδους δικαιώματα. Η πιο συνηθισμένη πρακτική των χρηστών του ίντερνετ είναι να βρίσκουν μια εικόνα ψάχνοντας στο Google images να την κατεβάζουν και να την χρησιμοποιούν ανεξάρτητα από το γεγονός ότι αυτή η εικόνα είναι δημιουργία κάποιου που διατηρεί τα δικαιώματα που έχει σε αυτή την εικόνα και δεν του έχετε ζητήσει την άδεια για την χρήση της εικόνας του. Βέβαια σήμερα δεν θα επεκταθώ στο δίκαιο των πνευματικών δικαιωμάτων, θα το κάνω  σε επόμενη ανάρτηση. Σήμερα θέλω να σας βοηθήσω να σταματήσετε τις παράνομες πρακτικές, ακόμη και αν φαίνονται αθώες και να σας δείξω τρόπους να αποκτήσετε εντελώς δωρεάν φωτογραφίες για οποιαδήποτε ανάγκη σας.

Δωρεάν Φωτογραφίες

Ο πρώτος τρόπος για να αποκτήσετε μια φωτογραφία που σας αρέσει δωρεάν είναι να την ζητήσετε από τον  δημιουργό της. Αν το κάνετε αυτό και η χρήση για την οποία την θέλετε είναι μη εμπορική, τι συνηθέστερο είναι ο δημιουργός να σας παραχωρήσει την φωτογραφία δωρεάν για μη εμπορικές χρήσης (για να την χρησιμοποιήσετε ως εξώφυλλο στην σελίδα σας στο facebook για παράδειγμα).

Δωρεάν Φωτογραφίες

Ο δεύτερος τρόπος να αποκτήσετε δωρεάν φωτογραφίες είναι πιο εύκολος. Αρκεί να αναζητήσετε τις τράπεζες δωρεάν φωτογραφιών που υπάρχουν διαθέσιμες στο ίντερνετ. Παρακάτω σας παραθέτω τις πιο γνωστές και αξιόπιστες από αυτές.

Ιστοχώροι που προσφέρουν δωρεάν φωτογραφίες

https://www.pexels.com/el-gr/

https://pixnio.com/el/

https://pixabay.com/

https://unsplash.com/

https://www.freepik.com/

https://www.freeimages.com/

https://stocksnap.io/

https://www.splitshire.com/

https://skitterphoto.com/

https://www.stockvault.net/

https://freenaturestock.com/

https://www.foodiesfeed.com/

Όπως θα καταλάβατε πηγαίνοντας στα παραπάνω websites που προσφέρουν δωρεάν φωτογραφίες, υπάρχουν websites για κάθε γούστο. Εκτός από αυτά που προσφέρουν γενικά δωρεάν φωτογραφίες, υπάρχουν και τα εξειδικευμένα που προσφέρουν  δωρεάν φωτογραφίες φαγητών ή  δωρεάν φωτογραφίες φύσης.

Ο Δημήτρης Ασιθιανάκης είναι φωτογράφος, δάσκαλος φωτογραφίας και πρόεδρος του Fotoart. Μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook Dimitrios Asithianakis. Για τα μαθήματα του fotoart μπορείτε να ρωτήσετε  και στο τηλέφωνο 6944303397