Δωρεάν Βιβλία για την Φωτογραφία

Δωρεάν Φωτογραφικά Βιβλία

Αρθρογραφώ για την Φωτογραφία σε φωτογραφικά περιοδικά  και σε ιστοχώρους με θέματα για την τέχνη και την φωτογραφία από το 1998. Από το 2001 με το fotoart.gr και από το 2005 με το photographyinfo.gr αρθρογραφώ αποκλειστικά στα δικά μου websites/blog. Από την πρώτη στιγμή που δίδαξα στην focus το 1997 και είχα φτιάξει σημειώσεις σε μορφή βιβλίου για τα μαθήματα που δίδασκα είχα στο μυαλό μου να γράψω κάποια βιβλία για την Φωτογραφία.

Αυτή μου η επιθυμία άργησε να γίνει πραγματικότητα. Γιατί έπρεπε να βρεθεί ο χρόνος και η διάθεση. Έτσι το έδινα σαν υπόσχεση στους μαθητές που συμμετείχαν στα σεμινάρια του Fotoart, ότι δηλαδή θα τους δώσω αυτά που τους δίδασκα σε μορφή βιβλίου. Σαν ένα είδος αυτοδέσμευσης. Το πρώτο από τα βιβλία μου που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2018, ήταν βασισμένο σε ένα δωρεάν μάθημα που δίδαξα για δυο χρονιές  στους φίλους του fotoart για την “Ιστορία της Φωτογραφικής Μηχανής”.  Αυτό το βιβλίο δώθηκε ήδη από τον Ιούνιο του 2018 δωρεάν σε ηλεκτρονική  μορφή  .pdf στα μέλη και στους φίλους του fotoart, αλλά και στους φίλους μου στο Facebook.

Το δεύτερο βιβλίο μου για την Φωτογραφία και το πρώτο για την φωτογραφική τεχνική ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2018 και δώθηκε δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή  (.pdf) στα μέλη και τους φίλους του fotoart τον Σεπτέμβριο του 2018. Ήταν το βιβλίο “Οι Φωτογραφικοί Φακοί και τα Φωτογραφικά Φίλτρα”.

To τρίτο βιβλίο μου για την Φωτογραφία ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2018 και αφορά την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή “Η Φωτογραφική Τεχνική στην Ψηφιακή Φωτογραφική Μηχανή”. Αυτό το βιβλίο δεν δόθηκε ακόμη δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή αλλά αποτέλεσε το πρώτο μέρος ενός βιβλίου που δόθηκε δωρεάν στους πρώην και νυν μαθητές μου περιλαμβάνει όλη την ύλη για την φωτογραφική μηχανή, τους φωτογραφικούς φακούς και τα φίλτρα. Κάποια στιγμή μόλις ολοκληρωθεί μια αυτόνομη μορφή θα δοθεί και αυτό δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή (.pdf) στους φίλους και τα μέλη του fotoart.

Υπάρχει και αυτό το βιβλίο που δίνεται δωρεάν μόνο στους μαθητές μου και περιλαμβάνει ύλη από το 2 προηγούμενα + κάποια έξτρα μπόνους. Είναι ένα βιβλίο φτιαγμένο αποκλειστικά για τους μαθητές των μαθημάτων του fotoart.

Το τέταρτο βιβλίο μου ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2019 και έχει τίτλο “30 Σπουδαίοι Φωτογράφοι”. Δόθηκε ήδη στους μαθητές μου και θα δοθεί δωρεάν στους φίλους και τα μέλη του Fotoart, αλλά και τους διαδικτυακούς μου φίλους στο Facebook τον μάλλον τον Οκτώβριο του 2019.

Ήδη γράφω το πέμπτο βιβλίο μου που αφορά την “Φωτογραφία σαν Τέχνη” αλλά είναι νωρίς ακόμη για να ξέρω έστω και περίπου πότε θα το έχω ολοκληρώσει. Έχω βάλει σαν στόχο να είναι έτοιμο τα Χριστούγεννα -Πρωτοχρονιά του 2020. Ενδιάμεσα τον Σεπτέμβριο του 2019 ολοκληρώθηκε ένα ακόμη βιβλίο  σε πρώτη έκδοση. Η “Ανθολογία Ποιήματα και Τραγούδια για την Φωτογραφία” δώθηκε ήδη στους φίλους του fotoart μέσω του facebook.

Τα βιβλία μου δίνονται εντελώς δωρεάν σε όποιον τα ζητήσει. Η διαδικασία είναι απλή. Με κάνετε φίλο σας στο facebook και με ένα μήνυμα μου ζητάτε το βιβλίο που σας ενδιαφέρει. Υπάρχει η δυνατότητα για αποστολή μέσω email αν μου στείλετε το email σας. ‘Ολα τα βιβλία μου υπάρχει η δυνατότητα για τους μαθητές μου να τα αποκτήσουν σε  μια συλλεκτική εκτυπωμένη μορφή σε χαρτί πολυτελείας 160 gr, δεμένο με σκληρό εξώφυλλο σε τιμή κόστους, όσο μας χρεώνει κάθε φορά το τυπογραφείο για την εκτύπωση και την βιβλιοδεσία.